Minecraft 1.16 Nether Güncellemesi Geldi

Minecraft 1.16 Nether Güncellemesi Geldi

Nether güncellemesi ilk kez geçen yıl Minecon Live 2019 sırasında duyuruldu. Güncelleme obsidiyen portalından ulaşabileceğimiz tehlikeli bir boyut olan Nether’e odaklanıyor. Ücretsiz yama bugün oyunun Bedrock sürümü tarafından desteklenen tüm donanım platformlarında başlatıldı. Bu platformlar arasında Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, iOS, Android ve Windows 10 var. Ayrıca Java sürümü Windows ve MacOS ve Linux sistemleri üzerinde çalışarak güncellendi.

Minecraft Nether Güncellemesi Fragmanı

Nether güncellemesi maceracı oyuncular için birçok cazibe merkezi sunuyor. Güncellemeden sonra Nether, yeni biyomlar sayesinde daha çeşitli bir ortama kavuştu. Önceden var olanların yanı sıra, tehlikeli koyu kırmızı mantar ormanlarını ve volkanik bazalt deltalarını görüyoruz. Tehlikeli uçurumlarda Nether adında yeni bir madeni barındırıyor. Toplaması oldukça zor olan bu madeni toplamak elmas toplamaktan daha zor. Bu materyal ile yapılan zırhlar ateş ve lavlara tamamen dayanıklı. Kısacası oyundaki en iyi zırhı ve silahları yapmak için kullanılıyor.

Daha önce görülmemiş Hoglinler de Nether’de yolumuza çıkıyor. Bu yaratıklar biraz çaba ile evcilleştirilebilir ve yetiştirilebilir. Bunun yanı sıra oyuncuya saldırmayacak insansı zeki domuzlar var. Dikkatlerini çekmek ve saygı kazanmak için karşılaşma sırasında tam bir altın zırh set giyilmesi gerekiyor. Piglin adı verilen bu yaratıklar altını seviyor ve altın külçelerini veya altın çubuklarını kullanarak kendileriyle ticaret yapmamızı sağlıyorlar.

Güncelleme ile gelen yeniliklerin tam listesini burada bulabilirsiniz.