Minecraft Caves and Cliffs Güncellemesi 2021'de Yayınlanacak

Minecraft Caves and Cliffs Güncellemesi 2021'de Yayınlanacak

Minecraft, Minecraft Live 2020 sırasında yeni bir güncelleme duyurdu. Caves Cliff adına sahip olacak olan güncelleme 2021 yılında yayınlanacak. Güncelleme özellikle oyunun mağara sistemlerini büyük ölçüde çeşitlendirecek. Bu güncellemeden sonra mağaralar, benzersiz bloklar ve yeni çetelerle daha çeşitli olacak.

Bu güncellemeden sonra mağaralar, yemyeşil mağaralar, damlataş mağaraları ve kristal jeot mağaraları ile daha çeşitli iç mekanlara sahip olacak. Oyun, gelişmiş mağara oluşturma özelliğine sahip olacak, böylece iç mekanlar daha fazla çeşitliliğe sahip olacak. Öncekinden daha dar tüneller, mağara gölleri ve farklı ortamlarla karşılaşacaksınız. 

Bu güncellemenin ardından Bakır cevheri mağaralarda da görünecek. Bunlar paratoner bloğu dahil olmak üzre çeşitli nesneler oluşturmak için üretimde kullanılabilir. Bunların yanı sıra mücadeleler esnasında size yardımcı olacak arkadaş canlısı Axolotl dahil yeni çeteler de oyuna eklenecek.

Güncellemenin adından da anlaşılabileceği gibi uçurumlar da düzenlenecek. Zirvelere çıkarken karşılabileceğiniz keçiler eklenecek. Daha fazla değişiklik de var, ancak onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için biraz beklememiz gerekebilir.

Bu güncelleme aynı zamanda “paket öğesi” adı verilen kullanışlı bir yeni özellik sunacaktır. Bu, envanterinizdeki birden çok öğeyi tek bir alanda bir araya getirmenize olanak sağlayarak, öğe yönetimini potansiyel olarak daha kolay ve daha az karmaşık hale getirir.

Bu yeni özellikler önümüzdeki yıl PC, Xbox One, PS4 ve Switch için gelecek.