Minecraft Filmi 2022’de Gösterime Girecek

Minecraft Filmi 2022’de Gösterime Girecek

Minecraft filminin vizyon tarihi belli oldu. 4 Mart 2022’de Minecraft sinemalarda vizyona girecek.

Mojang, blog gönderisinde filmin vizyon tarihi açıkladı. Warner Bros. ve Mojang 2014’ten beri Minecraft film uyarlaması üzerinde çalışıyorlar. Filmin 2019 yılında yayınlaması planlanıyordu. Fakat 2019’un başlarında filmin yönetmeni değiştirildi ve vizyon tarihi ertelendi.

Mojang, blogunda filmin konusunun “genç bir kızın ve onun olası maceraperest grubunun hikayesi” olacağını söyledi. Biraz daha açacak olursak, filmde kötü niyetli Ender Dragon, Ender Dünyası’ndan çıkarak Minecraft’ın yeryüzü dünyasına gelip burayı yakıp yok etmek istiyor. Durum böyle olunca film, kahramanlarımızın Minecraft dünyasını koruma macerasını anlatacak.

It’s Always Sunny in Philadelphia filminin yönetmen Rob McElhenney geçtiğimiz Ağustos’ta projeyi terk etti. Bunun üzerine Aaron ve Adam Nee filmin yönetmenliğini devraldı. Aaron ve Adam Nee’nin He-Man: Masters of Universe film adaptasyonu üzerinde çalıştığı söyleniyor. McElhenney’in orijinal hikayesinde bir 1985 kült film olan Define Avcıları (The Goonies) tarzında bir macera filmi olması bekleniyordu, ancak Mojang bu fikirden geri çekildi.