Minecraft’in yaratıcıları, State Of Decay 3 adlı zombi hayatta kalma oyununun geliştirilmesine katılıyor.

Minecraft’in yaratıcıları, State Of Decay 3 adlı zombi hayatta kalma oyununun geliştirilmesine katılıyor.

Undead Labs stüdyosu, Xbox oyun bölümü ile işbirliği yaparak 2020 yılında korku ve survival unsurları içeren State Of Decay serisinin iddialı devamını tanıttı. Proje PC’ye özel olması ve o zamanlar henüz duyurulmamış Xbox Series konsolları için bir özel oyun olması planlanıyordu. Ancak, projeye ilişkin neredeyse üç yıldır neredeyse hiçbir bilgi verilmiyor. Bununla birlikte, State Of Decay 3’ün geliştirici kadrosu sürekli olarak genişliyor ve yeni deneyimli ekiplerle güçleniyor. Yeni zombi hayatta kalma oyununun geliştirilmesinde Mojang stüdyosundan Minecraft’ın yaratıcıları dahi yer alıyor.

LinkedIn’deki Viet Truong’un profili, The Coalition stüdyosunun, State Of Decay 3’ün geliştirilmesine yardımcı olan tek Xbox stüdyosu olmadığını ortaya koydu. Mojang Studios’tan Minecraft’ın yaratıcıları da geliştirme sürecine aktif olarak katılıyor.

Stüdyolar, sunucu altyapısı konusundaki kütüphanelerini ve mühendislik çalışmalarını birbirleriyle paylaşıyor. Mojang’ın geçmiş deneyimi göz önüne alındığında, onlar Undead Labs’a State Of Decay 3’ün çevrimiçi bileşeni için hazırlık sürecinde büyük ölçüde yardımcı olabilir. Ayrıca geçtiğimiz yıl, Xbox Studios’un o dönemki başı Matt Booty, Xbox stüdyolarının teknolojilerini paylaştığını ve birbirleriyle etkileşimde bulunduğunu belirtmişti, bu da zombi hayatta kalma oyununu Xbox’un en kapsamlı ve teknolojik projesi haline getiriyor.