Modder, The Witcher 3’teki “Gwent”i yetişkinlere yönelik bir oyun haline getirdi.

Modder, The Witcher 3’teki “Gwent”i yetişkinlere yönelik bir oyun haline getirdi.

CD Projekt RED’in RPG serisinin üçüncü bölümü, REDengine 3 grafik motoruna dayanıyor.

Geliştiriciler, yeni motorun yardımıyla devasa tamamen açık bir dünya yaratacaklarını söylediklerinde yalan söylemediler. Üçüncü bölüm, ikinci oyundan kırk kat daha büyük ve yaklaşık %20 daha “geniş” Skyrim olan Elder Scrolls 5: Skyrim’den daha büyük. Atlı bir şekilde bir ucundan diğer ucuna seyahat etmek oyuncunun kırk dakikasını alacak. Ayrıca belirtilmesi gereken bir diğer nokta da, REDengine 3’ün oyunu yeni bir akış teknolojisiyle sağladığı ve böylece yükleme ekranlarından kurtardığıdır.

Hikaye ve dünya da bölümlere veya aktlara ayrılmamıştır. Geralt hafızasını geri kazandı ve artık “fraksiyon” üzerinde çalışmaya ilgi duymuyor. Başka bir deyişle, ana karakter özgür hale geldi ve artık nereye gideceğine ve ne yapacağına kendisi karar verebilir. Aslında, The Witcher 3’ün özü, Wild Hunt yani “Vahşi Av”ın adında yansıtılmıştır. Geralt, kendi dünyasını keşfetmek için yola çıkacak, sırasında yaratıklarla savaşacak ve Andrzej Sapkowski’nin kitapları gibi sırları açığa çıkaracak. Ancak, hikayenin doğrusal olmamasına rağmen, geliştiricilerin yüz saatten fazla süren anlatımlı videoların sayısını ikiye katlamaya karar vermeleri dikkate değerdir.

Yukarıda da belirtildiği gibi, Geralt istediği yere gidebilir. Ancak düşmanların seviyesi oyuncuya göre ayarlanmaz. Yüksek seviyeli alanlarda başlangıçta yapabileceği pek bir şey yok. Genel olarak, Geralt yolunda hem yaratıklar ve hayvanlar hem de insanlarla karşılaşacak. Kahraman, tarafsız bir varlık için bir tehdit oluşturuyorsa, ilk saldıracak olan o olacaktır. Değilse, kolayca yanından geçebilir. Geliştiriciler, düşmanların davranışının birçok faktöre bağlı olduğunu söylüyor, bunlardan biri de gündüz ve gece değişimi. Ayrıca The Witcher 3’te atlar ve tekneler olacak. Her iki taşıt da geliştirmelere tabidir.

Savaşlarla ilgili olarak, Geralt’ın rakibi hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursa zayıf noktaları o kadar hızlı bulur. The Witcher 3’te ana karakterin yirmi sekiz dövüş animasyonu vardır (ikinci oyunda yirmi idi). Bu nedenle gecikmelerden kaçınmak için savaş sistemi üç önemli değişiklik getirdi. Artık her saldırı belirli bir düğmeyle ilişkilendirilmiştir. Tüm hareketler aynı uzunluktadır. Ve kendinize karşı saldırıyı engellemek veya kaçınmak için hamleyi her zaman durdurabilirsiniz. Ayrıca, Geralt artık savaş sırasında koşamaz ve yuvarlanamaz. Eski sistemi hızlı darbeler ve kaçınmalarla değiştirdiler.

Minimum gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: 3.3 GHz hızında Intel Core i5-2500K / 940 Phenom II X4 işlemci
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
Bellek: 6 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0

Önerilen gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: 3.4 GHz hızında Intel Core i7 3770 / 4 GHz hızında AMD FX-8350 işlemci
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
Bellek: 8 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0