Monster Hunter Rise, İlk Haftada 5 Milyon Kopya Sattı

Monster Hunter Rise, İlk Haftada 5 Milyon Kopya Sattı

Capcom'un oyunu Monster Hunter Rise, 26 Mart 2021 tarihinde piyasaya sürülmesinin ardından bu yana 5 milyon satışa ulaştı. Geçen ay, piyasaya sürülmesinin ardından ilk üç günde 4 milyon kopya sattı.

Capcom, Monster Hunter oyunlarının 31 Aralık 2020 itibariyle 66 milyon adet sattığını açıkladı. Dolayısıyla Rise'ın rakamları da eklendiğinde bu sayı yaklaşık 71 milyona ulaşıyor.

Monster Hunter serisi, ilk olarak 2004 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri büyük ölçüde oyuncu sayısını genişletti. Monster Hunter World, kısmen serinin bu genişletilmiş çekiciliği sayesinde büyük satış rakamlarına ulaştı.

Capcom, 9 Temmuz 2021'de Switch ve PC için Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin yayınlayacağı için seriyi aktif tutmayı planlıyor. Capcom, bu oyunun Rise'a “bağlanabilen” unsurlara sahip olacağını açıkladı. Ek olarak, Rise 2022'nin başlarında PC için piyasaya sürülecek.

Genel olarak, Capcom, Monster Hunter serinini çekiciliğini, serinin ilk oyunu da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde genişletmek istiyor. Resident Evil'dan Paul WS Anderson tarafından yönetilen ve başrolünü Resident Evil'dan Mila Jovovich'in oynadığı bu film, kısa süre önce Japonya'da gösterime girdi, aslında, 26 Mart'ta Rise'in çıktığı gün Japonya'da gösterime girdi.

Capcom, “Capcom, son derece eğlenceli oyun deneyimleri yaratmak için endüstri lideri oyun geliştirme yeteneklerinden yararlanarak tüm kullanıcıların beklentilerini karşılamaya kararlı bir şekilde bağlı kalıyor,” dedi. Monster Hunter Rise için inceleme puanları genellikle çok iyiydi .