MSI, 14,6 GB/sn Hızında NVMe Depolama Aygıtları Spatium M580 Frozr’ı Tanıttı

MSI, 14,6 GB/sn Hızında NVMe Depolama Aygıtları Spatium M580 Frozr’ı Tanıttı

Micro-Star International, yeni bir NVMe SSD serisi olan Spatium M580 Frozr’ı piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bu seri, PCI Express 5.0 x4 arayüzü üzerinden çalışan 1.2 ve 4 TB depolama alanına sahip M.2 2280 formatındaki cihazları içerir. Bu yeni ürünlerin özelliklerinden biri, etkili soğutma sağlayan bir ısı borusu ile donatılmış ön yüklü bir radyatöre sahip olmaları ve yüksek veri transfer hızlarıdır. Bu yeni seride benzer bir radyatörün Spatium M570 Pro SSD’de kullanıldığını belirtmek gerekir.

MSI Spatium M580 Frozr NVMe sürücülerinin temelinde Phison E26 platformu ve Micron üretimi 3D NAND TLC yongalarıyla DRAM önbelleği bulunmaktadır; bu yongalarla 2400 MT/sn’lik veri aktarım hızı iddia edilmektedir. Yazılımın iyileştirilmesi ile maksimum okuma hızının 14.6 GB/sn ve yazma hızının 12.7 GB/sn’a yükseltildiği belirtilmektedir. Maalesef, rastgele bloklarla çalışırken performans düzeyi henüz açıklanmamıştır.

MSI Spatium M580 Frozr SSD’ler, önümüzdeki birkaç hafta içinde satışa sunulacak. Önerilen fiyatlar çıkış tarihine yaklaştıkça duyurulacaktır.