MSI Intel 600/700 Anakartlar İçin BIOS Güncellemesi ile Akım Sınırı Korumasını Devre Dışı Bırakma

MSI Intel 600/700 Anakartlar İçin BIOS Güncellemesi ile Akım Sınırı Korumasını Devre Dışı Bırakma

MSI, CEP işlevinin devre dışı bırakılmasının bazı durumlarda Core i9-14900 ve i7-14700 işlemcilerinin performansını artırabileceğini ve sıcaklığını düşürebileceğini açıkladı. Değişken akım CPU yükünün azaltılması performansta %40 azalmaya neden olabilir ve CEP’nin devre dışı bırakılmasından sonra sıcaklık 16 ° C düştü, performansa etkisi olmadı.

CEP’nin devre dışı bırakılmasına yönelik yeni seçenek, Intel 600 ve 700 serisi anakartlar için yapılan yeni BIOS’larla kullanılabilir hale getirildi. Önemli bir nokta olarak, tüm 14. nesil Core işlemcilerin K ve K olmayan serisi CEP’yi destekleyecektir. B660 ve Z690 yongalarıyla gelen anakartlarda, CEP’nin devre dışı bırakılabilmesi yalnızca 14. nesil işlemcilerle mümkündür. Ne yazık ki, K endeksleri olmadan gelen tüm 12. ve 13. nesil yongalar bu özellikten mahrumdur.

MSI ayrıca anakartları için yerleşik yazılımını güncellemek suretiyle CEP devre dışı bırakma desteğini eklemekte çalışıyor. Beklendiği gibi, ayın sonuna kadar daha fazla B760 ve 600 serisi anakartın güncelleneceği tahmin ediliyor. Kullanıcılar, desteklenen anakartların tam listesini şirketin web sitesinde görebilirler.

Bu haberler, Intel işlemcilerde sistemin performansını ve sıcaklığını ayarlamak için hayranlara ve kullanıcılara ek fırsatlar sunarak sistemin çalışmasını optimize etme ve verimliliği artırma konusunda yardımcı olabilir.