Netflix’in Oyunları App Store'da Yayınlanacak

Netflix’in Oyunları App Store'da Yayınlanacak

Netflix Games, oyun sektörüne gireceğini duyurdu ve ardından geçtiğimiz hafta resmi olarak dünya çapında lansmanını yaptı. Netflix şu anda sadece Android cihazlarda mevcut ve 5 farklı oyun bulunuyor ve oyunları bir kez daha Netflix üzerinden sunuyor. Fakat, bu iOS cihazlar için geçerli olmayabilir. Netflix, uzun süredir içeriğine etkileşimli bölümler eklemenin yollarını arıyordu. Platformun Black Mirror gibi dizilerindeki seçimlerle sonunu değiştirebilecek bölümler içerdiğini görmüştük. Şirket, bu özelliği bir adım öteye taşıyacağını ve içeriğine yönelik oyunlar geliştireceğinide ayrıca duyurdu.

App Store, mobil uygulamalar aracılığıyla Netflix oyunlarına doğrudan erişimi yasaklıyor. Bunun nedeni, “üçüncü taraf” uygulamalar aracılığıyla oyun indirmeye izin verilmemesidir. Netflix şu anda cep telefonlarına oyun indirme seçeneği sunmasa da böyle bir durumda App Store'da yasaklanmış oluyor. Bu yüzden oyunlar Netflix mobil uygulaması üzerinden değil, App Store üzerinden eklenecektir.

Netflix tarafından yayınlanan beş farklı oyun şu anda yalnızca mobil Android cihazlarda kullanılabilir. Aynı anda farklı cihazlardan erişilebilen oyunlar PC, PS4, PS5, Xbox One, Mac gibi platformlarda da ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Ancak bunun yakın gelecekte gerçekleşmesi beklenmiyor.