Nike, SK Telecom T1’le Sponsorluk Anlaşması Yaptı

Nike, SK Telecom T1’le Sponsorluk Anlaşması Yaptı

    Son yıllarda gelişen e-spor sektörü, dünyaca ünlü markalarında ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyanın en önemli spor markalarından birisi olan Nike, birçok alanda yaptığı yatırımlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak, bu ünlü marka bir e-spor takımıyla sponsorluk anlaşması yaptı.

   Dünyanın en önemli e-spor takımlarından birisi olan T1 ile birlikte sponsorluk anlaşması yapan Nike, gündeme bir anda bomba gibi düştü. Dünya şampiyonlukları olan ve bünyesinde çok başarılı oyuncuları barındıran T1 takımına sponsor olan Nike, bu alanda ilk defa böyle bir yatırım yaptı. Yapılan bu büyük anlaşma ise T1 takımının resmi sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

    T1 takımı yaptığı açıklama da, anlaşmanın ardından takımın global partnerinin Nike olduğunu açıkladı. Partnerlik sebeplerine dair bir açıklama da yapan takım, bu anlaşmanın en önemli odak noktasının oyuncuları motive etmek ve güçlendirmek olduğunu söyledi. Kendi alanlarında çok önemli markalar bu iki ismin birleşmesi bu alan da büyük bir partnerlik oldu.

    Peki Nike’ın neden böyle bir sektöre el atıp böyle bir yatırım yaptığını düşünüyorsanız, Güney Kore’in en önemli telekom şirketlerinden birisi olan SK Telecom adıyla da tanıyacağımız T1, oyun sektöründe yer alan hemen hemen her oyunda başarılara sahip bir takım. Fortnite, Apex Legends, Dota 2, Hearthstone, Super Smash Bros, Dota 2 ve League of Legends gibi oyunlarda başarılara sahip olan takım düzenlenen turnuvalarla bu başarılarını arttırmaya devam ediyor.

   Takımın CEO’su Joe Marsh ise yaptığı açıklamada bu partnerliğin çok önemli olduğunu ve takımlarının bu partnerlikle birlikte küresel bir marka olma yolunda önemli bir adım attıklarını belirtti. Nike, T1 takımı ile yaptığı anlaşmada yalnızca ismini göstermeyecek, bunun yanı sıra takım için özel olarak fiziksel ve mental programlar düzenleyerek, takımın gelişimine katkı sağlamaya çalışacak. 

    Bu iki dev isim arasında yapılan anlaşma, günden güne gelişen e-spor içinde büyük bir adım olabilir. Eğer yapılan bu partnerlik takım oyuncularının gelişimine destek olursa, diğer büyük markaların ve takımlarında kendi aralarında yaptığı anlaşmalara şahit olabiliriz. Ayrıca Nike, partnerlik için T1 ürünleri de üretecek. Bu ürünler ise önümüzde ki günlerde satışa çıkacak.