Ninja, Apex Legends’tan Sebepsiz Bir Şekilde Banlandı

Ninja, Apex Legends’tan Sebepsiz Bir Şekilde Banlandı

    Dünyanın en ünlü yayıncısı olan Ninja’yı tanımayan yoktur. Geçtiğimiz aylarda aldığı radikal bir kararla yıllardır yayın yaptığı Twitch platformundan ayrılacak Microsoft’un geliştirdiği yayın platformu olan Mixer’e geçiş yapmıştı. Ninja’nın özellikle Mixer’e geçmesinin ardından Fortnite dışında da birçok oyun oynayarak izleyicilerine çeşitlilik sunmaya ve eğlendirmeye çalışıyor. Yine de yayınlarının genelini Fortnite için ayırsa da farklı oyunları da oynuyor.

   Ninja son olarak 15 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği bir yayınında, Apex Legends oynamaya karar verdi. O anda Dead by Daylight oynayan Ninja, Reverse2k ile birlikte Apex Legends oynamak için oyuna giriş yaptılar. Ancak olaylar bundan sonra patlak verdi. Ninja, Reverse2k ile birlikte Apex Legends’te bir maça girmeye çalıştıkları dakikalarda oyundan banlandığına dair bir bilgi mesajı karşısına çıktı. Ninja, bu mesajı görmesinin hemen ardından oyuna tekrar giriş yapmayı denese de yine başarılı olamadı.

    Ninja, ekranında belirlenen bu uyarıyla birlikte çok şaşkına döndü. Çünkü oyunda niye banlandığına dair hiçbir fikri yoktu. Ninja’nın daha önceki yayınlarını da ele aldığımızda pek oynadığı bir oyun olmasa da, oyuna giriş yapmadan önce indirdiği büyük bir güncellemeye için zaman harcaması ve Ninja için hem de izleyiciler için büyük hayal kırıklığı oldu.

    Olayları daha ilginç hale getiren durum ise, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen The Game Awards etkinliğinde, En İyi Çok Oyunculu Oyun ödülünü kazanan Apex Legends’e ödülü Ninja kendi elleriyle vermişti. Şu an için Apex Legends, tarafından bir açıklama yapılmasa da olayın teknik bir hata kaynaklı olduğu biliniyor. Bu durumun ardından Respawn ile iletişime geçen Ninja, sorun halletti. Açıklamalar oldukça sizlerle paylaşacağız.