Nintendo Mobil Oyun Geliştirmeyi Artırmak İstiyor

Nintendo Mobil Oyun Geliştirmeyi Artırmak İstiyor

Nintendo Yeni Mobil Oyun Peşinde

Nintendo Yeni Mobil Oyun Peşinde

Nintendo, görünüşe göre, mobil oyun alanında daha fazla şeyler yapmak istiyor. Nintendo zaten DeNA‘da yüzde 10 hisseye sahip ve onlarla birlikte beş mobil oyun üzerinde çalışıyor. Bunların en sonuncusu Animal Crossing: Pocket Camp. Ancak The Wall Street Journal, şirketin erken saatlerde mobil oyun alanına girememesinden sonra Nintendo’nun daha fazla oyun yayınlamak için daha fazla mobil oyun geliştiricisi ile çalışmak istediğini bildiriyor.

Rapora göre Nintendo, daha fazla oyunun daha fazla ortak ile daha hızlı olacağını düşünüyor. Bununla birlikte, rapor Nintendo’nun DeNA ile olduğu gibi aslında bu şirketlerden herhangi birine yatırım yapmayı planlamadığını da ekledi.

Raporda Nintendo, Puzzle & Dragons geliştiricisi GungHo ile olası bir ortaklık hakkında konuştu ama bir sözcü Nintendo ile hiçbir konuşmanın yapılmadığını iddia etti. 3DS için Puzzle & Dragons oyununda bazı Mario karakterleri ortaya çıktığından iki şirket birlikte çalışmıştı. Nintendo’nun mobil oyun yapma konusu hakkında diğer şirketlerin bir açıklaması yok.

Nintendo, uzun süredir kendi bayiliklerini mobil cihazlara getirmeyi reddetti. Çünkü şirket, kendi özel oyun cihazlarına odaklanmayı sürdürmek istediğini bildirdi. Ancak bu tutum değişti ve Nintendo, Miitopia, Super Mario Run, Fire Amblem Heroes ve Animal Crossing: Pocket Camp gibi birkaç mobil oyun ve uygulama yayınladı. Çalışmalarda başka oyunlar olabileceğini bilmiyoruz ama bir Mario Kart oyununun olabileceği tahminler arasında.

Kaynak: 1