Nintendo, Redwood City ve Toronto Ofislerini Resmen Kapattığını Açıkladı

Nintendo, Redwood City ve Toronto Ofislerini Resmen Kapattığını Açıkladı

En eski oyun konsollarından biri olan Nintendo, birçok oyuncunun hafızasında ilk acı olarak belirdi. Playstation ve Xbox o kadar popüler olmasa da pazarın çoğu Nintendo'nun elinde. Ancak günümüz koşullarında çoğu insanı kendine çekemeyen firmalar her geçen gün küçülüyor ve hayranlarını üzüyor. 

Nintendo dünyada çok popüler bir şirket olmasına rağmen hayran kitlesi genellikle Japon ve Asya pazarlarında ve ofisleri de genellikle bu bölgede. Kotaku'ya göre şirket, Asya dışındaki iki nadir stüdyoyu kapattı ve çalışanlarını işten çıkardı. 

Kotaku Frontline'dan gelen gündüz haberleri Nintendo of America tarafından da doğrulandı ve stüdyonun kapatılacağı resmen açıklandı. Nintendo, yeni dönemde Toronto'daki diğer küçük stüdyoların farklı merkezlere taşınacağını söyledi. Ayrıca yeni dönemde şirketin farklı pozisyonlarına birden fazla yönetici atanacağını da duyurdu. Ancak şirket, aldığı kararla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. 

Nintendo Tarafından Yapılan Açıklama Şöyle:

“Nintendo Amerika’nın merkezi Redmond, WA ve Vancouver, BC’dedir. Çalışanlarımızın ve operasyonlarımızın çoğunu bu merkezlere taşıyoruz ve zaman içinde Toronto, ON ve Redwood City, CA’daki küçük çaplı ofisleri de kapatacağız.

Nintendo of America (NOA) Ticari İşler ve Yayıncı İlişkileri Başkan Yardımcısı Devon Pritchard, Nick Chavez’in ayrılmasının ardından Satış, Pazarlama ve İletişim departmanın yönetimini geçici olarak üstlenecek. Bayan Pritchard, ABD ve Kanada genelinde satış, pazarlama ve iletişimin stratejisini ve yürütülmesini denetleyecektir.”