Nintendo, Saldırıya Uğramış Hesapların Sayısının Aslında Açıkladıklarının Neredeyse İki Katı Olduğunu İtiraf Etti

Nintendo, Saldırıya Uğramış Hesapların Sayısının Aslında Açıkladıklarının Neredeyse İki Katı Olduğunu İtiraf Etti

Nintendo, Nisan ayında 140.000 kullanıcı hesabına yetkisiz yollarla erişildiğini açıkladı. Daha önce şirket sadece 160.000 hesabın etkilendiğini ve sorunu daha sonra farkettiklerini söylemişti.

Her ne kadar Nintendı tüm Nintendo Network ID (NNID) kullanıcılarının yüzde birinden daha azının bu olaydan etkilendiğini vurgulasa da, son haberler Nintendo Hesaplarının ve Nintendo Switch'in güvenliği konusunda endişeler oluşmasına sebep oldu.

Güvenlik ihlali, yetkisiz kullanıcıların yasadışı olarak elde edilen NNID bilgilerini (Wii U ve Nintendo 3DS'den alışveriş yapmak için gerekli) kullanarak savunmasız hesapları ele geçirmesine sebep oldu. Daha da kötüsü, bazı bilgisayar korsanları Fornite'in VBucks gibi çeşitli oyun içi para birimleri satın almak için kullanıcıların kayıtlı PayPal bilgilerinden yararlandı.

Nintendo, güvenlik ihlalinin gerçekleştiği günden itibaren saldırıya uğrayan tüm NNID ve Nintendo Hesabı şifrelerini sıfırladı ve NNendo üzerinden Nintendo Hesabı oturumunu devre dışı bıraktı.

Hesabınızında bu güvenlik ihlalinden etkilenip etkilenmediğini merak ediyorsanız, “Oturum Açma ve Güvenlik Ayarları” sayfasındaki “Oturum Açma Geçmişi'ni görüntüleyerek hesabınızda istenmeyen erişim olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.