Nintendo Switch için Pokemon Let’s Go Pikachu ve Let’s Go Eevee Açıklandı

Nintendo Switch için Pokemon Let’s Go Pikachu ve Let’s Go Eevee Açıklandı

Let’s Go Pikachu ve Let’s Go Eevee

Let's Go Pikachu ve Let's Go Eevee

Bir dizi sızıntı ve söylentiden sonra, Pokemon Company, Pokemon Let’s Go Pikachu ve Let’s Go Eevee’yi Nintendo Switch için duyurdu. Geçen yıl açıklanan “temel” Pokemon RPG‘si olmayan yeni Pokemon RPG’leri, Pokemon Go’ya Bluetooth üzerinden bağlanabiliyor ve Go’nun yakalama mekaniğini kullanabiliyor. Vahşi Pokemon’la savaşamayacak olsanız da, oyunlar NPC eğitmenleri ve diğer insanlara karşı geleneksel Pokemon savaş mekaniğine sahiptir.

Let’s Go Pikachu ve Let’s Go Eevee, Game Freak’in Junichi Masuda’sına göre oyuncunun ilk Pokemon oyunu olacak şekilde tasarlandı. Uzun zamandır Pokemon besteci-yapımcısı, Pokemon Yellow‘dan esinlenen ve Kanto bölgesinde yer alan oyunları yönetiyor. Pikachu veya Eevee savaşlar için ortaya çıkacak bir Poke Ball’da saklanmak yerine tüm oyun boyunca sizin yanınızda. Kanto temasıyla uyumlu olarak, oyunlar orijinal 151 Pokemon’un yanı sıra Sun ve Moon’un Alolan formlarını da içerir.

Let’s Go oyunları Pokemon RPG’leri, ama Pokemon Go‘dan bir dizi izler taşıyorlar. Temelde, Pokemon Go’nun yakalama mekaniğini kullanıyorlar, yani onları yakalamak için vahşi Pokemon’la savaşmıyorsunuz; bunun yerine Poke Ball atıyorsunuz. Go gibi, onları yakalamaya çalışmadan önce dünyadaki Pokemon’u görebilirsiniz. Ayrıca, bir Bluetooth bağlantısı üzerinden Pokemon’u Go to Let’s Go’dan transfer etme seçeneğiniz de var; Pokemon Go’dan aktardığınız Pokemon, Let’s Go oyunlarının içinde belirli bir bölgeye yerleştirilebilir. Pokemon’u ters yönde transfer edemeseniz de, Let’s Go’dan Go’ya belirtilmemiş hediyeler gönderebileceksiniz.

Let’s Go Pikachu ve Let’s Go Eevee Tanıtım

Yeni oyunlar, geleneksel Pokemon oyunlarının sıra tabanlı savaş sistemini koruyor ve hem Pokemon’u yakalamak hem de savaşlara katılmak için tecrübe puanları elde etmeniz gerekiyor. Ayrıca, diğer oyuncularla Pokemon oynayabileceksiniz, ancak Masuda Let’s Go oyunlarının diğer Pokemon oyunlarıyla (geçmiş veya gelecekteki) veya Pokemon Bank ile uyumlu olup olmayacağına dair yorum yapmadı.

Let’s Go oyunları ayrıca Pokemon RPG’leri için yeni bir özellik olan iki oyunculu co-op’a da izin veriyor. Bir Joy-Con kullanarak oynarken, başka bir oyuncu açık alanlarda veya ikinci Joy-Con’u sallayarak bir savaşta bir destek karakteri olarak katılabilir. Bu oyuncu, çift savaş başlatmayacak gibi gözükse de Pokemon’u yakalamanıza yardımcı olabilir ve yanınızda savaşabilir.

Yeni bir kontrolör olan Poke Ball Plus, Let’s Go Pikachu ve Let’s Go Eevee ile aynı zamanda piyasaya sürülüyor, ancak ayrı olarak satılacak. Poke Ball’un merkezinde bir analog çubuk ile bir Joy-Con gibi çalışır ve oyunlarda Pokemon’u yakalamak için “atılabilir”.

Let’s Go Pikachu ve Let’s Go Eevee, 16 Kasım’da Switch dünyasına geçiş yapıyor. E3 2017’de açıklanan temel Pokemon RPG‘nin yerini almıyorlar; Bu oyun 2019’un ikinci yarısında lanse edilecek.