Nintendo, Yuzu’un oyunun piyasaya sürülmesinden önce emülatörün işleyişini yanlış reklam yaptığı iddiasında bulundu

Nintendo, Yuzu’un oyunun piyasaya sürülmesinden önce emülatörün işleyişini yanlış reklam yaptığı iddiasında bulundu

Nintendo şirketi, Yuzu emülatörünün oluşturucularına dava açtıktan sonra, bazı kullanıcılar şirketin dava dosyasını daha ayrıntılı incelemeye karar verdi ve ilginç bir ayrıntı keşfettiler.

Bir kullanıcı şu tweet’te Nintendo’nun mahkemede yalan söylediğini keşfetti: şirket, Yuzu’nun oluşturucularının, Xenoblade Chronicles: Definitive Edition ile harika bir şekilde çalıştığını sosyal medyada duyurduklarını iddia etti ve bu gönderinin oyunun resmi sürümünden önce yapıldığını belirtti. Buna göre, oluşturucuların bu reklamı yaparken oyunun bir korsan kopyasını kullandıklarını ve böylece korsanlığı desteklediklerini iddia etti.

Ancak, bu iddiayı dava dosyasında keşfeden kullanıcının söylediğine göre, Japon şirketi yalan söyledi – Yuzu’nun oluşturucuları, bu gönderiyi oyunun resmi dijital sürümünden sadece 7 dakika sonra yapmıştır, bu da mahkemede bir argüman olamayacağını göstermektedir.

Şu anda Nintendo’nun dava dosyasında kaç tane yanlış ve saçma iddianın bulunduğu bilinmiyor. Muhtemelen şirket, Yuzu ekibinin yargı masraflarından sadece korkup mahkeme öncesinde Nintendo ile anlaşmayı tercih edeceğini umuyor. Ancak, eğer dava dosyası tamamen bu tür argümanlardan oluşuyorsa, Yuzu’nun mahkemede kazanma şansının oldukça yüksek olduğu düşünülebilir.