NVIDIA 550.09 beta sürücüsü Cyberpunk 2077’de performansı önemli ölçüde arttırıyor.

NVIDIA 550.09 beta sürücüsü Cyberpunk 2077’de performansı önemli ölçüde arttırıyor.

Compusemble, Cyberpunk 2077 oyunundaki performansı artıracak olan NVIDIA’nın yeni beta sürücüsünü denedi. Ancak bilmeniz gereken şu ki, bu beta sürücü herkese açık değil. Her neyse, elde edilen sonuçlar etkileyici.

Compusemble şirketi bu beta sürücüyü test etmek için AMD Ryzen 7 7700X işlemci, 32 GB RAM ve NVIDIA GeForce RTX 4090 kullandı. Ayrıca en son Windows 11 sürümü ve Windows 11 Insider Build 26040’ı da kullandılar.

Beta sürücü, aynı işletim sisteminde 4K çözünürlükte ray tracing ve DLSS performans moduyla kullanıldığında performansı %17-18 artırdı. Ve DLSS 3 Frame Generation’ı etkinleştirdiklerinde, her şey gerçekten ilginç hale geldi.

Yeni beta sürücü, 4K çözünürlükte Path Tracing ve DLSS performans moduyla Windows 11 (23H2) üzerinde performansı %13 artırdı. Ancak Insider Build sayesinde Compusemble şirketi %23 daha büyük bir artış elde etti. NVIDIA’nın en son genel sürücülerini kullansalar bile, Windows Insider build sürümü hala %7,5’lik bir performans artışı sağladı.

Beklenti, bu beta sürücünün iyileştirmelerinin bir sonraki genel NVIDIA sürücüsünün bir parçası haline geleceğidir. En mantıklı senaryo bu gibi görünüyor. Ancak şu anda Microsoft’un Insider Build’deki iyileştirmeleri ne zaman ve geniş kitleyle paylaşıp paylaşmayacağı konusunda bilgi bulunmamaktadır.

NVIDIA’nın, yeni sürücüyle performansı %17 artırabilmesi, oyun tutkunları için harika bir haber.