NVIDIA, İnworld AI temelli Covert Protocol demo sürümünü tanıttı.

NVIDIA, İnworld AI temelli Covert Protocol demo sürümünü tanıttı.

Günümüzde GTC 2024 etkinliğinde NVIDIA CEO’su Jensen Huang, Covert Protocol adlı yeni bir AI NPC demosunu tanıttı. CES 2024’te gösterilen ve Convai teknolojisine dayanan Kairos demosunun aksine, bu versiyon Inworld AI adlı başka bir büyük AI NPC platformuna dayanıyor, oyun geliştirmek için tasarlanmış olan bir platform. Hatırlayabileceğiniz gibi, Inworld AI ilk kez Mount & Blade II: Bannerlord, The Elder Scrolls V: Skyrim ve Grand Theft Auto V gibi oyunlara modder Bloc tarafından eklendi.

Kasım ayında Microsoft, karakter AI motorunu ve tasarımını içeren çok platformlu bir araç seti için Inworld AI ile ortaklık anlaşması yaptı. Şimdi Inworld teknolojisi NVIDIA’nın geçen yıl Computex fuarında tanıttığı Avatar Cloud Engine (ACE) for Games platformu ile entegre edilmiş durumda.

NVIDIA ACE tam bir “dijital insan konveyörü” sunmayı hedefliyor. Her şey Riva ile başlıyor, bu sistem otomatik konuşma tanıma (ASR) ve metni sesli söyleme (TTS) sağlarken Nemotron (LLM) adlı büyük dil modeline dayalı özelleştirilebilir bir model kullanıyor. Geliştiriciler burada karakterlerin belirli geçmişlerini ve kişiliklerini oyun geliştiricilerinin oyun dünyasına uygun şekilde yaratabilirler. Ayrıca, NeMo Guardrails ile oyuncuların sahne bağlamıyla etkileşimini daha iyi eşleştirebilirler. Son olarak, Audio2Face sadece ses kaynağını kullanarak oyun karakterlerinin ifade dolu yüz animasyonu oluşturur.

Inworld tarafında, geliştiriciler her bir NPC için farklı parametreleri özelleştirebilir: kişilik, bilgi ve anlayış, hedefler, sahneler, güvenlik, uzun süreli hafıza ve ilişkiler.