Obsidian, Avowed’ın “siyah-beyaz iyi ve kötü ahlaki değerlerinden daha karmaşık” bir rol yapma oyunu olmasını istiyor.

Obsidian, Avowed’ın “siyah-beyaz iyi ve kötü ahlaki değerlerinden daha karmaşık” bir rol yapma oyunu olmasını istiyor.

Obsidian Entertainment, bu yıl piyasaya sürülecek olan silahlı fantastik rol yapma oyunu Avowed üzerinde çalışıyor ve geliştiricilere göre, “siyah-beyaz” ikili ahlaktan üstün olabilecek.

Seçim ve sonuçlar açısından, ahlaki dengeyi çok açık bir şekilde gösteren “iyi ile kötü” siyah-beyaz ahlak ölçeğinden vazgeçerek, bazen seçimin açık olmadığı veya bazen doğru seçimin açık olduğu ancak sonucun beklenmedik olabileceği, haklı ama beklenmeyen bir şeye daha yakın olmayı tercih ediyoruz.

Yönetmen Kári Páll, bu ahlaki zorluğun oyuncu ve tasarımcı olarak kendisine çekici geldiğini açıklıyor, çünkü bu, insanların “oyunun göreceli olarak güvenli ortamında karmaşık bir şeyi sindirmelerine ve keşfetmelerine olanak tanır.”

Páll, Mass Effect 2’yi örnek olarak veriyor – Kahraman ve Vatansever’in etkileyici ikilemine rağmen, oyuncuların “yıllar sonra hala konuştukları” Legion’a sadakat görevini. Bu tür bulmacaların, oyuncuları oyun içindeki yol arkadaşlarına “bağladığını” düşünüyor. ” Ve bu yolculuğu paylaştıkları karakterler ve yoldaşlarla birlikte. “