Obsidian Eleştirmeni: Avowed’ın Sadece İnsan veya Elf Seçeneğini Neden Sunduğunu Açıklıyor

Obsidian Eleştirmeni: Avowed’ın Sadece İnsan veya Elf Seçeneğini Neden Sunduğunu Açıklıyor

Yakında piyasaya sürülecek olan Obsidian Avowed rol yapma oyunu, Pillars of Eternity’nin kurgusal evreninde geçmektedir, bu evren oldukça çeşitlidir. Ancak Pillars’ta oyuncular birkaç farklı karakter ırkından birini seçebilirken, hayranlar Avowed’un oyuncu karakterinin yalnızca bir insan veya elf olmasına izin vermesini uzun süredir sorguluyorlar.

Oyunun önceki duyurularından, Avowed’un karakter oluştururken sadece insan veya elf seçebileceğimizi öğrendik – hiçbir cüce, aumaua ve elbette asla tanrısal şekillerde bir karakter oluşturulamayacağı. Bu, bazı hayranları hayal kırıklığına uğratsa da, Avowed’un oyun direktörü Carrie Patel, bu kısıtlamanın iki nedenle açıklandığını belirtti: bunun bir hikaye seçimi ve geliştiricilerin kararı olduğu.

Patel’in açıklamalarına göre, hikaye açısından, bu Avowed’da oyuncunun bir Aeider imparatorluğu temsilcisi olduğu için, bu imparatorluk genellikle insanlar ve elflerden oluşuyor. Pillars of Eternity’nin hikayesini bilenler, bu bölgenin kültürünün özelliklerini büyük ölçüde belirleyen bir kanonun olduğunu anlayacaklardır.

Bununla birlikte, Pillars’taki aumaua gibi ırkları Avowed’da yeniden oluşturmayı umanlar için, Patel geliştiriciler tarafından durumu biraz iyileştirmek için ek bir bağlam öneriyor:

Her şeyin pürüzsüz, doğal ve oyuncu için iyi gelişen bir şekilde sunulmasını istiyoruz. Pillars’ın ırklarının özelliklerinden biri de, benim gördüğüm kadarıyla izometrik bir oyunda çok daha kolayca ele alınabilen boyut farklılıkları. Sizin aumauanız, insanlar ve yaklaşık aynı boyutta olan elfler, biraz daha küçük olan oerlan ve cüceler gibi. Ve her biri için, özellikle birinci şahıs bakış açısına sahip bir oyunda, karakter kabuğunuzun yüksekliğini ve silahınızın düşmanlara göre nerede olduğunu, darbelerin nasıl indiğini ve onlara nasıl inildiğini ayarlıyorsunuz. Ve tabii ki, bunlardan herhangi birinin çözülemeyeceğini söylemek mümkün değil, ancak sürekli olarak seçim yapıyorsunuz, öncelikler belirliyor ve gelişiyorsunuz.

Patel, henüz görmediğimiz Avowed’da karakter yaratma konusundaki açıklamalarının üzerine başka yorum yapmayı reddetti, ancak Avowed’un büyük ölçüde veya tamamen birinci kişiden gerçekleşen bir oyun olduğunu unutmamak önemlidir. Orian olabilmenin mümkün olmaması üzücü olsa da, diğer yandan oyunun büyük bir bölümünde göreceğiniz tek kısım, elleriniz olacaktır.