Obsidian: “Gelecek Fallout’u Yaratma Olasılığı Düşük” Çünkü Kendi Projeleriyle Meşgul

Obsidian: “Gelecek Fallout’u Yaratma Olasılığı Düşük” Çünkü Kendi Projeleriyle Meşgul

Obsidian “muhtemelen” bir sonraki Fallout oyununu geliştirmeyecek, çünkü bunun yerine The Outer Worlds ve Avowed gibi küçük RPG’lerine odaklanacak.

Bu açıklama, dünki Giant Bomb podcast’inde yaptığı açıklamayla Startmenu’nun baş editörü Lex Laddi tarafından yapıldı. Burada Laddi, Obsidian’ın başka bir Fallout oyunu üzerinde çalışmak için düşünüldüğüne dair Giant Bomb podcast sunucusu Jeff Grubb’un dediklerini doğruluyor. Ancak stüdyonun artık daha küçük projelerden “uzaklaşmak” istediğini belirtiyor.

[Grubb] tarafından açılan tartışmaların, birkaç yıl önce Obsidian’ın Fallout: New Vegas 2 üzerinde çalışması için iletişime geçildiğinde gerçekleştiğini söyleyebilirim. Yalnızca Bethesda’nın değil, Obsidian’ın da “başka birinin bu oyunu yapmasını istemediklerini” belirttiğini biliyorum. Bu kısmen, stüdyonun “reddettiği” daha büyük ölçekli projelerden uzaklaşmak istemesinden kaynaklanıyordu.

Şu anda Fallout geliştirilmiyor… Obsidian’ın bir sonraki Fallout oyununu yapma ihtimali çok düşük.

Obsidian zaman zaman seriye geri dönmek istediklerini açıkladı. 2023 yılında stüdyo başkanı Fergus Urquhart, emekli olmadan önce “bir Fallout daha yapmaktan mutluluk duyarım” dedi, ancak o zaman için herhangi bir planın olmadığını doğruladı. Ayrıca ekip, o zamandan beri durumun değişmediğini belirterek, “oldukça meşgul Avowed, Grounded ve Outer Worlds 2 ile” olduğunu söyledi.

Yine de, topluluğun Obsidian tarafından geliştirilen başka bir Fallout oyununa ilgi gösterdiği bir sır değil. Fallout: New Vegas, hayranların favori oyunu olarak sık sık anılır ve dizi, bir TV dizisinin çıkmasının ardından hala sağlam bir oyuncu kitlesine sahip olduğunu görüyoruz. Hatta New Vegas’ı PlayStation 5’te oynamak isteyen oyuncular, oyunu sadece bulut oyunları aracılığıyla erişebilecekleri için sıraya girdiler. Ayrıca New Vegas için mod yükleme konusunda büyük bir artış yaşanıyor, çünkü oyuncular hala oyun için yeni eklentiler oluşturuyorlar ve oyun neredeyse 14 yaşına bastı.

Ancak, Obsidian bir sonraki Fallout oyununu yapmazsa, büyük olasılıkla başkası yapacaktır. Xbox’un, yeni bir Fallout oyununu “daha erken” piyasaya sürmek için yollar aradığı bildiriliyor, bu da Bethesda’nın Fallout 5’i The Elder Scrolls 6’nın çıkışından önce ertelemeyi planladığı plana karşı geliyor. Todd Howard, bir başka ekibin seride çalışmak üzere görüşmeler yapıldığını da belirtti, bu da Bethesda’nın muhtemelen Fallout 5’in çıkışından önce başka bir Fallout oyununun çıkması gerektiğini anladığını gösteriyor.