Obsidian yeni rol yapma oyunu Avowed’ın yeni ekran görüntülerini ve afişini yayınladı.

Obsidian yeni rol yapma oyunu Avowed’ın yeni ekran görüntülerini ve afişini yayınladı.

Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen birinci şahıs fantastik rol yapma oyunu, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity, Tyranny ve The Outer Worlds gibi oyunların yaratıcıları tarafından oluşturuldu.

Avowed’un hikayesi, önceki popüler RPG serisi Pillars of Eternity’nin olaylarının gerçekleştiği fantastik dünya Eora’da geçiyor. Oyuncu, savaşçı Aedyr krallığı temsilcisi bir karakteri yönetiyor, komşu halklarla sürekli savaşan bir krallık.

Ana karakter, Eora’nın uzak bir adası olan Living Lands’e önemli bir görevle gider. Ancak varışlarında, adanın bilinmeyen kökenli bir korkunç veba tarafından yok edildiğini keşfeder. Bu gizemi ortaya çıkarırken, kahraman Ancak veba izini sürüyor ve Yarı ölü Toprakların eski efsanelerine derinlemesine dalmış zamanla bu gizemli toprakla arasındaki bağı keşfeder ve Eora dünyasının kaderini sonsuza dek değiştirebilecek bir eski gizemi açığa çıkarır.

Oyun, kar fırtınalarından nemli ormanlara kadar çeşitli yerleri içeren geniş bir açık dünya sunar. Her bölgenin manzarası, hava koşulları ve sakinleri benzersizdir. Karakterin ahlaki durumu ve eylemleri, çevreyi ve sakinlerini gerçekten etkiler.

Dövüş sistemi geniş bir eylem özgürlüğü sunar. Soğuk ve ateşli silahlarla savaşabilir, güçlü havadaki eski runları kullanarak büyüler yapabilirsiniz. Tüm bunlar etkileyici combo saldırılar oluşturmanıza olanak tanır. Örneğin, bir düşmanı büyü ile dondurabilir ve ardından savaş baltasıyla ezebilirsiniz. Ya da bir büyüyü tılsım ile mühürleyip, düşmanı tuzak içine çekebilir ve kılıçla öldürebilirsiniz. Ayrıca kalkanla sersemletebilir ve uçurumdan atabilirsiniz. Oyuncunun tercihi çok fazla, seçim oyuncuya aittir.