Ori oyun serisinin baskısı 10 milyon kopyayı aştı

Ori oyun serisinin baskısı 10 milyon kopyayı aştı

Thomas Mahler, Moon Studios’ın genel müdürü, Twitter’da şirketin Ori serisinin şu ana kadar 10 milyon kopyasının satıldığını duyurdu.

Eğer Blind Forest başarısız olsaydı, stüdyo olarak battık. Ama şükür ki bu gerçekleşmedi – şu ana kadar Ori’nin yaklaşık 10 milyon kopyasını sattık ve bu onu şimdiye kadar yaratılmış en başarılı Metroidvania serisi yapabilir.

Ori and the Blind Forest, rol yapma oyunu unsurları içeren iki boyutlu bir platform oyunudur. Geliştiricileri klasik konsol oyunları olan Super Metroid ve A Link to the Past ile Japon Ghibli stüdyosunun estetiği ilham almıştır. Oyun dört yıldan fazla bir sürede geliştirildi, bu süre zarfında yaratıcılar sadece animasyon grafikleri hazırlamakla kalmadı, aynı zamanda karakter gelişim sistemini ve karmaşık beceri ağacını test etti ve geliştirdi.

Ori and the Will of the Wisps – serinin ikinci bölümü. Bu sefer genç hayalet Ori, gerçek kaderini öğrenmek için Nibel Ormanı’nın sınırlarını aşıyor. Egzotik dünyada birçok tehdit onu beklerken, yardım elini uzatacak müttefikler de var.