Overwatch 1.45 Yamasının Detayları Belli Oldu!

Overwatch 1.45 Yamasının Detayları Belli Oldu!

     Oyun dünyasının en önemli yapımlarından birisi olan Overwatch’a yakın zamanda gelecek olan 1.45 yamasına dair içerikler belli oldu. Oyun direktörü Jeff Kaplan tarafından yayınlanan detaylarda, yama’nın Şubat ayının başında sunulacağı belli oldu. İşte yayınlanan tüm yama içerikleri:

1-Dengeleme Yaklaşımı Güncellemesi

  • Overwatch’ın geliştirici ekibi, meta versiyonunu kontrol altında tutarak değişiklikler yapmak için etkili dengelemeler ve çok daha düzenli güncellemeler yayınlamayı hedefliyor.
  • Overwatch’ın geliştirici ekibi tarafından planlanan değişiklikleri bazı durumlarda geri alma fikrine de sahip.
  • Son zamanlarda, Overwatch oyuncuları tarafından gelen talepler doğrultusunda oyunu daha güncel tutabilmek için 1.45 yamasını yayınlıyorlar.

2-Deneysel Kartı

  • Geliştirici ekip, oyunun ana ekranına Deneysel Kartı adını verdikleri yeni bir kart ekliyor. Açıklananlara göre bu kart ilerleyen zamanlarda oyuna eklenmesi planlanan büyük değişikliklerin oyuna eklenip eklenmeyeceğine dair fikirler sunacak.
  • Oyuna eklenecek olan bu Deneysel Kart, tüm oyuncular için mevcut sürümde yayınlanacak olmasından dolayı konsol oyuncuları da bu Deneysel Kart içerik testlerine katılabilecek.
  • Oyuncular, Deneysel kart modunu test ederken aynı zamanda Ganimet Sandığı kazanmaya ve oyunda ilerleme kaydetmeye devam edecekler. Bu detayla birlikte oyuncular tarafından test edilmesi istenen bu içeriklerin oynanması teşvik edilecek.
  •  Eklenecek olan Deneysel Kart, yalnızca Açık Test Sunucularından farklı olarak Overwatch’ta yer alan hataları keşfederek test etmek için değil aynı zamanda oyuna gelecek olan dengeleme güncellemelerini, oyun modlarını ve ekip içerisinde eklenmesini düşündükleri oyun içi kural değişikliklerini denemek için kullanılacak. Her ne kadar bu değişiklikler açıklansa da şu an itibariyle bunların oyuna kesin olarak eklenip eklenmeyeceği belli değil.

3-Kahraman Havuzları

  •  Oyuna 21. Sezon’da Kahraman Havuzları adı verilen yeni bir sistem gelecek. Bu sistemle birlikte belirlenen oyun kahramanları bir haftalık süreçte Rekabetçi Oyun modlarında yer almayacak. Bu modla birlikte her hafta düzenli olarak bazı kahramanlar oynanamaz hale gelecek.
  • 21.Sezonda oyuna eklenmesi düşünülen Kahraman Havuzları modu şu an deneme aşamasında ve oyuncular tarafından gelecek yorumlara göre sistem 21.Sezondan sonra oyundan kaldırılabilir. Bununla birlikte yasaklanacak olan kahraman rotasyonlarının hangi sıklıklarla değişmesi gerektiğini de oyuncularla birlikte yakından takip edilecek.
  • Eklenecek olan Kahraman Havuzları modunda yer alacak olan kahramanlar oyunun tasarım ekibi tarafından belirlenecek ve bu yasaklanacak olan kahramanlar bir algoritma aracılığıyla seçilmeyecek. Kahraman Havuzları sistemi sadece Rekabetçi Oyun modu için geçerli olacak. Bunun haricinde oyunda yer alan Arcade ve Hızlı Oyun modlarında bulunmayacak.
  • Bu sistemin amacının, oyun metasının her hafta düzenli olarak değişmesini sağlamak ve oyunda yer alan kahraman çeşitliliğini arttırarak canlı tutmak.
  •  Yakın zamanda yayınlanacak olan blog yazısıyla birlikte bu sistemin Overwatch Ligi’ni nasıl etkileyeceği belli olacak.

4-Diğer güncellemeler

  •  Yakın zamanda yayınlanacak olan bu yamayla birlikte oyun içerisinde yer alan hilelere karşı yürütülen çalışmalar ve sistemler daha da güçlenecek. 
  • Oyunda yer alan Workshop için yaşam kalitesi iyileştirmeleri yapılacak.