Overwatch 2: Blizzard, Bastion ve Sombra İçin Yeni Yetenekler Açıkladı

Overwatch 2: Blizzard, Bastion ve Sombra İçin Yeni Yetenekler Açıkladı

Bastion, karizmatik yeni bir şapkaya ve hafif aerodinamik tasarıma sahip olmasının yanı sıra, Overwatch 2'de savaş otomatını oldukça farklı bir şekilde oynamak için bir dizi değişiklik görecek. 

Goodman, Yeni başlayanlar için artık Kendi Kendini Onarma düğmesi olmadığını açıkladı. Bunun yerine artık alternatif bambaşka bir yeteneğe sahip olacağını belirtti. Bu yetenek, duvarlardan sekip oyunculara yapışabilen ve tonlarca hasar veren mermiler olacak. 

Goodman daha sonra Bastion'un Recon form silahının da değiştiğini, makineli tüfek kolunun artık daha hassas olduğunu ve herhangi bir yayılmaya sahip olmayacağını açıklamaya devam etti. Ancak, bunu telafi etmek için oyuncular, silahın ateş hızının önemli ölçüde azaldığını fark edecekler. Goodman ayrıca, değişikliklerin Bastion'ın artık “çok daha uzun mesafelere kadar isabet alabileceğini ve karakterin keskin nişancı rolüne daha da yaklaşacağını belirtti. 

Sentry formunda Bastion artık haritada da hareket edebilecek. Bu formdaki hareket, çok daha düşük bir hızda olmasına rağmen, karakterin orijinal Overwatch'daki tank tabanlı nihai hareketine benzer olacak. Bastion'ın bu yeni özelliğini karakteri çok fazla güçlendirmemesini sağlamak için geliştiriciler, oyuncuların onu her zaman kullanamayacakları şekilde bir bekleme süresine sahip olacağını doğruladılar.

Bastion için belki de en dikkate değer değişiklik, nihai özelliğiyle geliyor. Tam bir revizyonun parçası olarak, Bastion'un tank tabanlı ultisi, Overwatch 2'de yepyeni bir topçu moduyla değiştirildi. 

Sombra'nın yeni özellikleri için Keller, kalabalık kontrol yeteneklerinin azaldığını ve potansiyel hasarının arttığını söylüyor. Sombra'nın temel yeteneği Hack, şimdi sekiz saniye sürüyor ve üç saniyelik bir bekleme süresi azaltıldı. 

Goodman, “Sombra'nın ilk yeteneği Overwatch 1'de de olduğu gibi rakip kahramanların yeteneğini devre dışı bırakmak olup yalnızca bu etki 1 saniye kadar düşürüldü. Bu başlangıçta karakterin kontrol seçenekleri için zayıf bir hamle gözükse de  Sombra'nın pasifi, saldırıya uğramış hedeflere %50 daha fazla hasar verme yeteneği kazanarak bunu ortandan kaldırmış oldu. 

Sombra'nın artık gizli moddayken Hack'i kullanabileceği söyleniyor. Yeteneği kullanmak Sombra'yı rakip oyunculara kısaca gösterecek olsa da, gizliliği tamamen kaldırmak yerine tekrardan gizli moda giriş yapabilecek. 

Bastion'a benzer şekilde, Sombra da ultisinde değişiklikler gördü. Goodman, “Üst düzey yeteneği için, onu artık tüm kalkanları kaldırmayacak şekilde değiştirdik,” diye açıklıyor. “Ama bunun yerine, artık düşmanlara mevcut sağlıklarının %40'ına kadar hasar veriyor. Yeni pasif etkisi ile birleştiğinde bu, ona daha da fazla bitirme potansiyeli veriyor.” ifadelerini kullandı.