Overwatch 2 ve Diablo 4 Bir Kez Daha Ertelendi

Overwatch 2 ve Diablo 4 Bir Kez Daha Ertelendi

Blizzard, Diablo 4 ve Overwatch 2 bekleyen oyunculara kötü haber getirdi. Şirkette yaşanan davalar nedeniyle bir süredir mahkeme işlemleri devam ederken, birçok çalışan işini bıraktı. Birçok yetenekli ve deneyimli elemanlarını işten çıkarmak zorunda kalan şirket , “Diablo 4” ve “Overwatch 2” oyunlarının ertelendiğini duyurdu ancak yeni bir tarih belirtmedi.

Blizzard Entertainment, “Diablo 4” ve “Overwatch 2″yi ertelemek zorunda kaldığını duyurdu. Bu iki oyunun çıkış tarihi belli değil. Her iki oyun da BlizzCon 2019'da duyuruldu ve Overwatch 2'nin 2022'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Şirketin açıklamalarına göre, “Overwatch 2 ve Diablo 4, oyun sektöründe piyasaya çıkması en çok beklenen oyunlardan ikisi ve ekiplerimiz bu yılın son çeyreğinde oyunların tamamlama sürecinde büyük adımlar attı. Ancak, lansmandan sonra oyunları destekleyebilmeleri ve yaratıcı kaynaklarını büyütmeye devam edebilmeleri için biraz daha zaman vermenin, bu oyunların gelecekte topluluklarını memnun etmesini ve topluluklarının ilgisini çekmesini sağlayacağına inanıyoruz” açıklamalarını yaptı. 

Blizzard Entertainment, şirketin cinsel taciz, saldırı, ayrımcılık ve haksız işçi uygulamaları iddialarıyla ilgili birden fazla dava açtığı haberlerinin ardından Diablo IV oyun direktörü Luis Barriga da dahil olmak üzere çok sayıda işten çıkarma ve yüksek profilli ayrılma yaşadı. Davanın açıklanmasından hemen önce Overwatch 2, yönetmen Jeff Kaplan'ı da kaybetti. Bu ayrılmalar, Blizzard'ın bu merakla beklenen oyunları geliştirme ve piyasaya sürme yeteneğini açıkça etkiledi.

Şirket bir diğer açıklamasında, ” Hala gelecek yıl Blizzard’dan önemli miktarda içerik teslim etmeyi planlarken, Overwatch 2 ve Diablo IV için başlangıçta öngörülenden  daha sonra bir lansman yapmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.