Overwatch Contenders pro ligi bu yaz başlıyor

Overwatch Contenders pro ligi bu yaz başlıyor

Blizzard, bu yaz Kuzey Amerika’da ve Avrupa’da Overwatch Contenders adlı yeni bir Overwatch “geliştirme ligi” başlatmayı planladığını açıkladı. Lig iki amaç için hizmet edecek: İstekli oyunculara ve takımlara sürekli olarak yüksek bir seviyede rekabet etme ve onlarda biraz para kazanma fırsatı verecek ve aynı zamanda bunların yeteneklerini en üst düzeydeki Overwatch League ekiplerine açıklayacak. 

Blizzard, düzenlenen Overwatch yarışmasının ilk yılında, Güney Kore’deki Overwatch Apex, Asya-Pasifik Bölgesi Overwatch Pasifik Şampiyonası ve Çin’deki Overwatch Premier Serisinde inanılmaz bir yetenek sergisi gördük “dedi. “Bu rekabet seviyesini Batı’ya getirmenin tam zamanı.”

Overwatch Contenders’ın ilk sezonu, iki bölgenin her birinde ilk sekiz takım belirleyecek açık çevrimiçi nitelikli bir turnuva olacaktır. Kuzey Amerika’dan gelen ilk altı takımın yanı sıra Apex takımları Envy ve Rogue, Contenders Season One’da altı haftalık round-robin oyuna katılırken, ilk dört takım da 100.000 $ ödül havuzuyla çevrimdışı bir playoff grubuna geçecek. Avrupa yakasında, en iyi sekiz takım aynı 6 haftalık turnuvaya katılacak ve sonunda da aynı playoff ve ödül havuzunu bekliyor olacak.

Blizzard, şüphesiz nakit para ödülünden fazla bir şey var dedi ve görev listelerini Overwatch League’in açılışı için doldurmak isteyen kuruluşlarla, bütün gözler bu yazın rekabetçi liginde olacak diye ekledi.

Overwatch Contenders önümüzdeki yıllarda dünyanın dört bir yanındaki turnuvalarda yer alan ve her bölgede “Overwatch Contenders seasons” yolculuğunu içeren Overwatch Açık Bölümü’nde, düşen ve çıkan ekipleri için başka fırsatlar sunacak.

İşte Season Zero adındaki ilk sezonun takvimi:

22 Mayıs: Kuzey Amerika & Avrupa ekip kaydı açılacak

2 Haziran: Kuzey Amerika  ekip kaydı kapanış tarihi

3-4 Haziran: NA Açık Niteliği

9 Haziran: Avrupa ekip kaydı kapanış tarihi

10-11 Haziran: Avrupa Açık Elemeleri

17 Haziran: Avrupa Grup Aşaması

18 Haziran: Kuzey Amerika Grup Aşaması

24 Haziran: Avrupa Grup Aşaması

25 Haziran: Kuzey Amerika Grup Aşaması

1 Temmuz: Avrupa Playoffları (Çeyrek Finalleri, Yarı Finalleri ve Finalleri)

2 Temmuz: Kuzey Amerika Playofflar (Çeyrek Finaller, Yarı Finaller ve Finaller)

Ne yazık ki, Overwatch League’in durumu hakkında hâlâ bir söz yok: Blizzard temsilcisi, “şu anda paylaşacak ek bilgi yok” dedi. Şimdilik, overwatchcontenders.com’a girerek ayrıntılarını daha yakından inceleyebilirsiniz.