Overwatch Otuz Milyon Kullanıcıyı Aştı

Overwatch Otuz Milyon Kullanıcıyı Aştı

Üç ayda, hemen hemen Overwatch’ın 25 milyon oyuncuyu aştığını duyurduktan hemen sonra, Blizzard, canavar vurulan çevrimiçi FPS’in şimdi tüm platformlarda 30 milyondan fazla oyuncu bulunduğunu duyurmak için Twitter’a girdi.

Evet ayrıca bu en belirgin rakamda değil: Platforma düşen tam rakamı bilmek neredeyse imkansız. Çünkü kaç tane ücretisz kullanıcı kaç tanesi haftasonu gelip geçen tiplerden bilemiyoruz. Ancak üç aylık sürede beş milyon yeni oyuncu, büyümenin belirgin bir oranını temsil ediyor. Özellikle de Haziran ayında on milyon rekor sayısı kırıldıktan yaklaşık dört ay sonra gerçekleşen Ocak kilometre taşının, 20 milyon kullanıcı sayısına Ekim 2016’da ulaşıldığını bildirilmesi.

Overwatch’ın başarısının büyük bir kısmı, geçen seferde belirttiğimiz gibi, Blizzard’ın acımasız desteğiyle ilişkilendirilmeli ve bu hiç de kolay olmadı tabiki. Bu ayın başlarında yayın hayatına giren büyük Overwatch Uprising etkinliğinde çok şey var ve yakın zamanda stüdyo, bu yıl en az üç yeni haritanın piyasaya çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi.