Owlcat Games: Baldur’s Gate 3 bir fenomen, ama bizim böyle bir şey yaratmak için bu kadar büyük bir bütçemiz yok

Owlcat Games: Baldur’s Gate 3 bir fenomen, ama bizim böyle bir şey yaratmak için bu kadar büyük bir bütçemiz yok

Owlcat Games’in genel müdürü Oleg Shpilchevsky, izometrik rol yapma oyunlarıyla uğraşan çoğu stüdyonun, Baldur’s Gate 3 seviyesinde bir şey geliştirme için bütçelerinin olmadığını, dahil kendi şirketinin bile böyle bir imkana sahip olmadığını açıkladı.

Shpilchevsky, son “ПИЛИМ, ТРЕМ” podcast bölümünün kaydı sırasında görüşlerini paylaştı ve şunları söyledi: “Baldur’s Gate 3’ün devasa bir bütçesi var. Bu kadar parayı harcayabilecek pek az stüdyo var, hatta izometrik bir rol yapma oyununa bu kadar yatırım yapabilecek. Larian için bu, ‘Ya tutarsa ya tutmaz’ durumu yaratan ikinci oyunları olduğunu biliyorum. Tüm paranızı tek bir denemeye yatırıyorsunuz ve sonra işe yarayıp yaramayacağını bekliyorsunuz. Cesur insanlar, şimdiye kadar yaptıklarının karşılığını aldıklarını görebiliyorum. Ama tekrar söylemek gerekirse, 200 milyon dolar gibi bir parayı Baldur’s Gate 3’ü yaratmaya yatıramayız – böyle bir bütçemiz yok. CRPG oluşturmak için bu kadar para yatıran tek bir şirket olduğunu düşünmüyorum.”

Shpilchevsky başlangıçta oyunları üretim maliyetlerine göre kategorilere ayırdı: AAA oyunlar 50 ila 70 milyon dolar bütçeye sahiptir ve başarılı sayılabilmek için en az 300 milyon dolar gelir elde etmelidir; AA oyunları 5 ila 15 milyon dolar bütçeye sahiptir ve başarılı sayılabilmek için en az 50 milyon dolar kazanmalıdır; A oyunları ise 1 ila 2 milyon dolar bütçeye sahiptir (Shpilchevsky gelir hedeflerini belirtmiyor).

Tabii ki, oyun bütçelerinin stüdyonun bulunduğu bölgeye ve türüne bağlı olarak değişebileceğini belirtmek gerekir. Shpilchevsky, geleneksel RPG’lerle çalışma deneyiminden bahsetti, ancak hepimiz Spider-Man 2 için bütçenin 315 milyon dolar olduğunu, The Last of Us Part 2 ve Horizon Forbidden West bütçelerinin 200 milyon doları aştığını biliyoruz.

Owlcat’in tüm oyunları AA kategorisine dahildir, son Warhammer 40,000: Rogue Trader da buna dahildir. Bir sonraki oyunun daha da büyük olacağı görünüyor: geliştirme ekibinde şu anda 150 kişi bulunmaktadır (Rogue Trader’ı geliştiren 30 kişiyle karşılaştırıldığında).

Shpilchevsky’ye göre Baldur’s Gate 3, eşi benzeri olmayan özelliklere sahip bir şirketten gelen bir fenomendir ve rekabet edilemez. Diğer geleneksel rol yapma oyunu temsilcileri, Baldur’s Gate 3 artık herkes için açık ve ulaşılamaz bir ölçüt olarak kaldığı sürece kendi nişlerine sahip olmaya devam edeceklerdir.