Oyun Endüstrisi Koronavirüs Nedeniyle Oldukça Büyüdü

Oyun Endüstrisi Koronavirüs Nedeniyle Oldukça Büyüdü

Video oyun endüstrisi, son yıllar etkileyici ve istikrarlı bir büyüme göstererek çok iyi gidiyordu. Ancak The NPD Group'un yayınladığı yeni rapora göre, koronavirüs pandemisi ve evde kalma yasakları sektöre daha da büyük bir destek verdi.

ABD'de şu anda 2018'den daha fazla 32 milyon kişi oyun oynuyor, bu da dört Amerikalıdan üçünün artık oyuncu olduğu anlamına geliyor. Haftada beş saatten daha az oyun oynayan kişi sayısı, %39'a düşerken, 15 saat ve 15 saatten az oyun oynayanların sayısı ise sırasıyla %32 ve %20'ye yükseldi.

Akıllı telefonlar, tabletler ve PC'ler gibi çok amaçlı cihazlar hala tercih edilen platformlardır, ancak daha önce hiç olmadığı kadar çok cihazda daha fazla insan oyun oynayarak zamanlarını geçiriyor ve bu kategori %59'dan %65'e yükseldi.

İşlerin ilginç olduğu konu, raporun pandemi sırasında oyuncularla ilgili belirli soruları incelemesi: Ankete katılanların %94'ü konsollarıyla daha fazla etkileşime girdiklerini ve %6'sı ek oyun donanımı satın aldıklarını söyledi. İnsanların %35'i evde kaldıkları için daha fazla oyun oynamaya başladıklarını söyledi.

Bu rapor, NPD Group'un Haziran ayındaki satış rakamlarını düşürmesinden birkaç gün sonra yayınlandı. Sony ayrıca, oyun endüstrisindeki artıştan dolayı PlayStation 5 üretimlerini de artırdı.

Geçtiğimiz hafta, Oyun Geliştiricileri Konferansı, salgının oyun yapımcıları üzerindeki etkisini gözler önüne seren bir rapor yayınladı. Bazıları iş dünyası açısından bir düşüş yaşarken, ankete katılanların %30'undan fazlası unvanları için daha fazla talep olduğu belirtti.