Oyuncu, The Crew’i satın aldıktan 9 yıl sonra başarılı bir şekilde para iadesi yaptı

Oyuncu, The Crew’i satın aldıktan 9 yıl sonra başarılı bir şekilde para iadesi yaptı

Bu ayın başında, Ubisoft şirketi yarış oyunlarından biri olan The Crew’un sunucularını resmi olarak kapattı. Çevrimiçi etkinliklere dayalı olan bu projenin artık sadece ölüm anlamına gelir. Oyuncular fiziksel olarak ana menüye giremezler, hatta oyunun tam fiyatına satın alabilir ve mikro işlemler için harcama yapabilirler. Ancak The Crew için paranızı geri almak isterseniz, hatta oyunu yıllar önce satın almış olmanıza rağmen, gerçek bir tazminat alma şansınız var.

Bugün, çevrimiçi ortamda orijinal The Crew satın alımı için başarılı bir para iadesi vakası kaydedildi. Bunun için Ubisoft’a başvurmanıza veya sunucularını kapatan geliştiricilerle dava açmanıza bile gerek kalmadı. Kullanıcı, oyunu satın aldığı Playstation Store’un standart desteği aracılığıyla parayı geri aldı.

Oyuncunun ifadesine göre, The Crew’un en büyük sürümünü 2015 yılında satın aldı. Kişisel nedenlerden dolayı oyun için fazla zaman ayıramadı, ancak onlarca saat oynamayı başardı. Oyunun sunucularının kapatılacağını öğrendiğinde, bir deneme olarak Playstation destek hattına başvurup paranın iadesini talep etmeye karar verdi. Büyük şaşkınlığına, ek açıklama ve tartışma olmadan tam para iadesi onaylandı.