Oyunculara göre Horizon: Forbidden West, son birkaç yılın en iyi PC optimize edilmiş sürümüdür.

Oyunculara göre Horizon: Forbidden West, son birkaç yılın en iyi PC optimize edilmiş sürümüdür.

Son yıllarda çoğu büyük oyun yayını son derece vasat optimizasyon sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. En deneyimli stüdyolar bile büyük bütçelerle projeler yayınlamakta ve çözümlemeyle ilgili sorunlar ve düşük performansla karşılaşmaktadır, bu da öncelikle oyuncuları etkilemektedir. Gerçek bir örneğe bakmak için uzaklara gitmeye gerek yok, yakın zamanda yapılan Dragon’s Dogma 2 ve PC performansı buna canlı bir örnektir. Bu bağlamda birçok oyuncu Horizon: Yasak Batı’yı beklenmedik bir şekilde över hale geldi. PC kullanıcıları, bunun son birkaç yılın en iyi yayını olduğunu düşünüyor.

Aksiyon oyunu Horizon: Yasak Batı, Steam dijital mağazasında 4 binden fazla kullanıcı yorumuna sahip. Oyuncuların çoğu oyunu överken, en önemli avantajları arasında mükemmel bir optimizasyon olduğunu belirtiyorlar. Guerrilla Games’e ait proje, eski video kartlarına sahip uygun fiyatlı PC’lerde mükemmel çalışırken, üst düzey donanımlarda oyun oynarken teknolojiyi gözler önüne seriyor. Her iki durumda da mükemmel bir optimizasyonun olduğu ve işlemcinin aşırı yüklenmediği ve RAM’ın kalabalıklaşmadığı belirtiliyor.

Horizon: Yasak Batı, PlayStation tarihindeki PC’ye yapılmış en istikrarlı ve iyi portlardan biri oldu. Son birkaç yılda The Last of Us, Spider-Man, God of War, Days Gone ve tabii ki Horizon Zero Dawn gibi yapımlar PC’ye geldi ve son yayınların optimizasyon kalitesinin belirgin şekilde düştüğü görülüyor. Bu durum en çok The Last of Us Part I’in teknik durumuyla fark ediliyordu, başlangıçta hatalarla dolu ve performans sorunlarıyla karşı karşıyaydı.

Performans Testi: Horizon: Yasak Batı GTX 1060 – RTX 4070üzerinde:

Oyunun Steam Deck’teki performansı:

Son performans testleri, Horizon: Yasak Batı’nın topluluk genelindeki görüşü açıkça kanıtladığını gösteriyor. PlayStation, sadece önceki yayınlarında hatalarını düzeltemedi, aynı zamanda en iyi optimizasyon sonucunu da gösterdi.