Oyunlar Eğlencedir”: Stellar Blade Yazarı, Ana Karakterin Cinsel İmajına Yönelik Eleştirilere Yanıt Verdi

Oyunlar Eğlencedir”: Stellar Blade Yazarı, Ana Karakterin Cinsel İmajına Yönelik Eleştirilere Yanıt Verdi

İlkbahar oyun yayın sezonunun en büyük prömiyeri kesinlikle Koreli geliştirici Shift Up stüdyosundan dinamik bir slasher olan Stellar Blade olacak. Oyunun çıkışından uzun bir süre önce, oyundaki kızların çekiciliği nedeniyle çeşitli oyun sitelerinde ve medya temsilcileri arasında büyük bir yankı uyandırdı. Özellikle, Eva adlı ana karakterin çok cinsel bir imajı olduğundan bazı gazeteciler huzursuz oldu ve bu konuyla ilgili çok sayıda makale yazıldı. Onların argümanları basit kullanıcılardan oldukça objektif eleştiriler aldı ve şimdi Stellar Blade’in ana yaratıcısı – Shift Up stüdyosunun genel müdürü Kim Hyun Tae durumu açıklamaya karar verdi.

Geliştirici açıklamasında oyun endüstrisinin sadece sanatın birçok şeklinden biri olduğunu ve burada tamamen yaratıcı özgürlüğün mümkün olduğunu dikkatli bir şekilde hatırlattı. Ruliweb portalındaki Japon gazetecilerin sorusu üzerine Kim Hyun Tae, oyunun sadece bir eğlence olduğunu ve Stellar Blade’in bir istisna olmadığını belirtti. Geliştiriciye göre, Batı toplumlarının endişelerini anladığını ancak projelerine daha az eleştirel olmalarını istedi.

Ben biliyorum ki Batı’da oyun karakterleri birçok açıdan gerçekçi olmalı ve cinsiyet, ırk gibi birçok sorun birbiriyle iç içe geçiyor. Ancak “Stellar Blade” sadece bir eğlence ve kültürel bir ürün. Eğlenceli bir aksiyon oyunu yeni çıktı, umarım ona dikkat edersiniz.

— açıkladı Kim Hyun Tae, Shift Up genel müdürü.

Stellar Blade’in çıkışı PS5 için 26 Nisan’da gerçekleşecek ve oyun daha sonra PC için de çıkış yapacak.