Pac-Man'in 40. Yaşına Özel Yeni Bir Çevrimiçi Oyun Çıkacak!

Pac-Man'in 40. Yaşına Özel Yeni Bir Çevrimiçi Oyun Çıkacak!

Oyun dünyasının en eski ve en popüler oyunlardan olan Pac-Man, ilk defa 40 yıl önce bugün 22 Mayıs 1980 yılında piyasaya sürülmüştü. Basit mantığı ve sürükleyici tarzıyla bir anda milyonlarca insanın dikkatini çeken ve satış rakamlarında rekor kıran Pac-Man, bugün 40. yaşını kutluyor.

Pac-Man'in geliştiricisi olan ve oldukça başarılı işlere imza atan Bandai Namco ise oldukça dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bandai Namco tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, Amazon ile birlikte Pac-Man oyununun yeni bir versiyonunu geliştirdiklerini ve bunu 40.yıl'a özel yayınlayacaklarını belirtti. Açıklamaya göre oyunun ismi ise Pac-Man Live Studio olacak.

Bandai Namco tarafından duyurulan oyuna göre, Pac-Man Live Studio'da oyuncular kendi mücadele alanlarını oluşturabilecekler ve çok oyunculu da oynayabilecekler.

Pac-Man'in 40. yaşına özel geliştirilen Pac-Man Live Studio'ı indirmeye gerek duyulmayacak. Oyun, bir Twitch hesabı üzerinden paylaşılacak. Daha sonra Twitch hesabına giriş yapan kullanıcılar Pac-Man haritasını diğer kullanıcılarla paylaşabilecekler. Paylaşılan bu haritalar aynı zamanda diğer oyuncular tarafından da oylanabilecek.

Açıklanan bu yeni oyunun, ne zaman yayınlanacağına dair şu an için henüz net bir tarih yok. Ancak açıklamaların ardından birçok oyuncu heyecanla beklemeye başladı.