Palit GeForce RTX 4080 SUPER’in Devre Kartında İki Adet 8-Pin Güç Bağlantı Noktası Bulunmaktadır

Palit GeForce RTX 4080 SUPER’in Devre Kartında İki Adet 8-Pin Güç Bağlantı Noktası Bulunmaktadır

Palit şirketi, GeForce RTX 4080 Super GamingPro OC adlı ekran kartını piyasaya sürdü. NVIDIA GeForce RTX 40 serisi için 12VHPWR standardından vazgeçen bu model, yerine PC SIG tarafından 16-pinli güç bağlantı konektörü kullanıyor.

Ancak, yeni 12V-2×6 bağlantı standardının geleceği konusunda şüpheler doğuran bir teknik arıza ortaya çıktı. Yeni bağlantı standardı, 12VHPWR’nin doğal halefi olarak konumlandırılıyor.

Son zamanlarda Çinli bir kart ortağı, MaxSun GeForce RTX 4070 SUPER ekran kartı tasarımında, 12VHPWR yerine iki standart 8-pinli PCIe güç konektörü bulunduğunu ortaya çıkardı. Ancak, bu ürünle ilgili bilgileri web sitesinden kaldırdı.

Japonya’dan Jisakuhibi’nin Palit GeForce RTX 4080 Super GamingPro OC ekran kartı incelemesi, 12VHPWR yerine bu modelin iki 8-pinli PCIe güç konektörü aracılığıyla ek bir güç kaynağına sahip olma olasılığına işaret ediyor. Ayrı bir profesyonel grafik kartı için bu özelliğin kullanım olasılığını gösteren boş bir bölme, baskılı devre kartında bulunuyor.

Palit şirketi, muhtemelen 12VHPWR’nin gelecekteki standart olması nedeniyle, eski güç konektörlerinin yerleştirilmesi ile ilgili ilk niyetlerini açıklamayacaktır.