Palworld, Steam tarihinde Elden Ring ve Cyberpunk 2077’yi zirveye çıkarak geçti.

Palworld, Steam tarihinde Elden Ring ve Cyberpunk 2077’yi zirveye çıkarak geçti.

Valve’in dijital mağazasından veri toplayan bağımsız bir derleyici olan SteamDB verilerine göre, sosyal medyalarda büyük yankı uyandıran “ateşli silahlı pokemonlar” oyunu olan Palworld, makalenin yazıldığı sırada aynı anda 1.291.919 oyuncuya ulaştı. Önceki rekoru elinde bulunduran Cyberpunk 2077’nin oyundaki maksimum online oyuncu sayısı biraz daha az, sadece 1.054 milyon kişi oldu.

Bu sayede oyun, şu anda üstünde yer alan dört ücretsiz oyun haricinde Steam tarihindeki beşinci sıraya yerleşti. Dota 2’yi geçmek için yaklaşık 4.000 eş zamanlı oyuncuya, Lost Ark’ı geçmek için ise yaklaşık 34.000 eş zamanlı oyuncuya ihtiyaç var. Üstlerinde yer alan Counter-Strike 2 (1.818.773) ve PUBG: Battlegrounds (3.257.248) bulunmaktadır.

Stüdyo, bu durumu Twitter’da “Steam tarihindeki tüm ücretli oyunlardan en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı” olarak duyurdu, ancak bu tam olarak doğru değil – PUBG ücretli bir oyun olmasına rağmen muazzam bir başarı elde etti.

Palworld, Steam tarihindeki tüm ücretli oyunların en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısına sahip! Buna inanamıyoruz! Herkese çok teşekkür ederiz. Gerçekten size minnettarız. Ekibimiz, Palworld’ü daha da iyi hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor!

Palworld, Japon stüdyosu Pocketpair tarafından geliştirildi ve Cuma günü PC ve Xbox için erken erişimde piyasaya sürüldü. Oyun hemen başarılı oldu – geliştiricileri, çıkışından bu yana 3.000.000’den fazla kopya sattığını iddia ediyor.

Ancak, oyunun çıkışından sonra, sosyal medya kullanıcıları oyun içindeki bazı yaratık tasarımları ile pokemonlar arasındaki dikkate değer benzerliği hızla fark etti. Ve bazıları, oyunu boykot etmeye kadar giden radikal adımlar atmaya çağırdı.