Palworld yazarları, Nintendo ve The Pokemon Company’den telif hakkı sahipleriyle yaşanan yasal sorunlardan korkmuyor.

Palworld yazarları, Nintendo ve The Pokemon Company’den telif hakkı sahipleriyle yaşanan yasal sorunlardan korkmuyor.

Palworld sahneye çıktığından beri Pokemon ile karşılaştırmalar giderek artmaya başladı, ancak geliştirici herhangi bir yasal sonuçtan endişe duymuyor.

Palworld, geliştirici Pocketpair tarafından büyük bir başarıya imza attı ve PC ve Xbox’ta üç günde beş milyon kopya sattı ve Steam’de 1.500.000’den fazla eşzamanlı oyuncuya ulaştı. Oyunda oyuncular, Pal olarak adlandırılan sevimli yaratıkları toplar ve yetiştirirler, bunlar sadece savaşta yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kaynak toplamada, bina inşa etmede ve hasatla ilgilenmede size yardımcı olurlar. Ancak bu cep canavarlarının yetenek yelpazesi Pokemon serisinden daha çeşitli olsa da, tasarımları Palworld’e “ateşli silahlı Pokemonlar” adını getirdi ve olası telif hakkı ihlali endişelerine neden oldu.

PocketPair CEO’su Takuro Mizobe, Automation dergisine yaptığı röportajda bu konuya değindi ve Pal’ların Pokemonlarla benzerlik nedeniyle Nintendo ile yasal bir mücadele yaşanma olasılığı nedeniyle şirketin karşılaşabileceği endişeleri gidermeye çalıştı. Mizobe’un sözlerine göre oyun yasal bir incelemeden geçti ve herhangi bir şirket tarafından karşı hareket yapılmadı.

Oyunlarımızı oluştururken çok ciddiye alıyor ve diğer şirketlerin fikri mülkiyetini ihlal etme niyetimiz kesinlikle yoktur.

Pokemon’un etkisi açık olsa da, başka bir yerde Mizobe röportajda, Palworld’ün açık dünya ve hayatta kalma ve zanaat mekaniğiyle Nintendo serisinden çok daha fazla Studio Wildcard’ın Ark: Survival Evolved oyunuyla benzerlik gösterdiğini belirtiyor.

İlk bakışta Palworld sevimli gibi görünebilir, ancak oyunda açıkça daha karanlık bir yönü de var, oyuncuların yakın zamanda keşfettiği gibi, insanları yakalayıp onları “çok değerli” parçaları içeren oyun içi siyah pazarda satma gibi.