PES 2020 Yenilikleri – Konami ve Manchester United Ortaklığı

PES 2020 Yenilikleri – Konami ve Manchester United Ortaklığı

PES’in en büyük eksiği hep EA’nın devrine rakip olacak lisans gücünün elinde bulunmaması olmuştur. Buna rağmen yayıncı Konami, serinin uzun vadeli bir hedefi ve girişimleri olduğunu söyledi. PES 2020’den başlayarak Manchester United ile uzun süreli ortaklık sağladı. Konami bu yıl oyuncuları her zamankinden daha gerçekçi hale getirecek özel bir 3D tarama teknolojisi kullanıyor. Ayrıca Old Trafford stadyumunun yanı sıra kulübün geçmiş ve şimdiki oyuncularını oyunda kullanabilecek. PES’in kapağında böyle büyük bir futbol kulübünün olması PES’e prestij sağlayacak.

Arsenal, Fulham, Inter Milan ve Barcelona gibi kulüplerle önceki yıllarda yapılan benzer ortaklıklara baktığımızda Konami’nin her sene daha iyi lisanslara sahip olduğunu sandık. Konami bu taktikleriyle hevesimizi kursağımızda bırakmıştı. Umarız bu sefer Manchester United’ı kullanarak aynı taktiği kullanmıyorlardır.

Bizce oyuncular, çok övülen bu kulüpler kadar ayrıntılı olmasa bile, lisanslı liglerin tamamına sahip olmakla daha çok ilgileniyorlar. Yaptıkları bu açıklamayla FIFA 20’nin zaten Manchester United’a sahip olduğunu bilen FIFA oyuncularını cezbetmeye çalışmak pek etkili olmayacaktır. Ancak koyu PES taraftarları PES 2020’ye modlar tasarlayacaktır. PES’de önemli olan sahada nasıl hissettiğini görmektir.

Geçtiğimiz demo etkinliklerinden birinde PES 2020’de üç maç yaptık. Ancak oyun geçen yılki oyunlara göre şaşırtıcı derecede farklı görünüyor. Maça başladığımızda gözümüze çarpan ilk ve en önemli değişiklik, Sky Sports’da gördüklerimize daha yakın bir deneyim sunmayı amaçlayan yeni kamera açısı oldu. İlk başta biraz tuhaf gelse de gayet başarılı olmuş.

Göze çarpan ikinci durum ise savunmadaki yapay zekanın zayıf oluşuydu. Oyuncular geri çizgide yukarı doğru itilmiş gibi görünüyordu. Biz de rahatlıkla boşluklar arasından sıyrılıp gol atmayı başardık. Biz yapay zekanın daha çok geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

PES ve FIFA bir yıl boyunca çok fazla oynandığından, gizli kalmış, bizim üç maçta fark edemediğimiz farklı yenilikler olabilir. Şimdiye kadar oynadığımız kadarıyla biraz hayal kırıklığına uğradık. Ancak bunu demonun sınırlı oluşuna bağlıyoruz ve oyun 10 Eylül 2019‘da resmi olarak yayınlandığında daha iyi incelemeler yapacağımızı belirterek yazımıza son veriyoruz.