Phil Spencer, Mixer'ı Kapatmaktan Pişman Olmadığını Açıkladı

Phil Spencer, Mixer'ı Kapatmaktan Pişman Olmadığını Açıkladı

Haziran ayında Microsoft, Ninja ve Shroud'un platormun başka bir yere girmesi için ayrılmasıyla akış hizmeti Mixer'ı kapattığını duyurmuştu. Şimdi ise Spencer, Mixer'ı kapatma kararından, pişmanlık duymadığını söyledi.

Spencer, Gl.biz'e verdiği demeçte, “İhtiyacı olan ölçeğe göre bir şey büyütmeye çalıştığınızda ve oraya ulaşamadığınızda, bu kesinlikle bir hayal kırıklığıdır.” Dedi. “Herhangi bir pişmanlık yaşamıyorum. O sırada sahip olduğunuz en iyi bilgilerle karar veriyorsunuz, en iyi çabayı ortaya koyuyorsunuz ve biz sonuçta yaratıcı bir sektördeyiz. İsabet odaklı bir sektördeyiz.”

Spencer, çalışmadığı zamanlarda bile yeni şeyler denemekten korkmayan bir şirket olduğu için Microsoft'tan gurur duyduğunu açıkladı. 

Mixer, Microsoft'un 2016 yılında geçen kuruculardan aldığı Beam adlı bir platform olarak piyasaya adım attı. Microsoft'un yalnızca Mixer'da yayın yapması içni 10 milyon dolar ödediği ve Microsoft'un Mixer'ı kapattığında Ninja'yı 30 milyon dolarlık sözleşmesinden satın aldığı bildiriliyor. Mixer'ın en dikkat çeken detayları ise düşük gecikme süresi ve yüksek akış kalitesiydi ve Microsoft, görüntüleyenlerin Microsoft hesaplarına bağlandığı basın toplantıları gibi canlı yayınlanan etkinlikler esnasında ödüller veriyordu.