PlatStation 5 İçin Abonelik Sistemi Gelmeyecek

PlatStation 5 İçin Abonelik Sistemi Gelmeyecek

 Geçtiğimiz günlerde tanıtımının yapıldığı, Sony Interactive Entertainment tarafından geliştirilen video oyun konsolu PlayStation 5, nihayet resmi olarak tanıtıldı. Kasım ayında oyunseverler ile buluşacak olan PlayStation 5'in fiyatı kimi oyunseverler için pahalı gelse de bazı oyunseverler için ise bekledikleri fiyatın altında yer aldığını belirtti. 

 Resmi olarak tanıtılan PlayStation 5 için düzenlenen etkinlikte PlayStation CEO'su Jim Ryan, çok konuşulan PlayStation 5 abonelik sistemi hakkında son sözleri paylaştı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen PS 5 sunumunda gösterilen PS Plus Collection videosu paylaşılmıştı. Bunun üzerine birçok oyunseverlerin aklına takılan PlayStation abonelik sistemi hakkında PlayStation CEO'su Jim Ryan abonelik sistemini düşünmediklerini açıkladı. 

 PlayStation CEO'su Jim Ryan: “Bu konu hakkında daha önce de konuşmuştuk. Yeni çıkardığımız oyunları abonelik sistemi gibi bir işleyiş içerisinde koymayı düşünmüyoruz. Bu oyunların maliyeti milyonlarca dolar tutuyor. Yapım aşamaları 100 milyon doları aşıyor. Bu sistemin sürdürülebilir olacağını düşünmüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 Peki PlayStation Plus abonesi olan oyunseverler PlayStation almak isterde sahip oldukları oyunlara ne olacak? Bu sorunun cevabı, PlayStation Plus abonesi olan oyunseverler PS 5 edindiklerinde oyunlardan abonelikleri sayesinde ücretsiz olarak faydalanabilecekler.