Playboy Dergisinde İlk Kez Yapay Zeka Tarafından Oluşturulan Model Yer Alacak

Playboy Dergisinde İlk Kez Yapay Zeka Tarafından Oluşturulan Model Yer Alacak

Son birkaç yılda gerçek bir yapay zeka patlaması yaşandı. Veri işleme ve kendi kendine öğrenme yetenekleri her zaman etkileyici olmuştur, ancak en ciddi ilerleme özellikle görüntü işleme alanında gerçekleşti. Kullanıcılar, favori video oyunu karakterlerini gerçekliğe dönüştürüyor ya da hayallerindeki kızları yaratıyorlar. Görüntülerini artık gerçek fotoğraflardan ayırmak neredeyse imkansız hale geldi, bu yüzden Playboy dergisinin editörleri, tamamen yapay zeka tarafından oluşturulan seksi bir modelle taze bir sayının kapağını süslemeye karar verdiler.

Ünlü erotik derginin yeni sayısının ilginç bir tasarımı ile Playboy’un Meksika ofisi farklılaştı. Yerel editörler, insanların yaşamlarını doğrudan etkileyen ve erkeklerin erotik hayallerine sağlam bir şekilde yerleşen yapay zeka etkisine dikkat çekmeyi amaçladılar.

Playboy daha önce dergilerinde farklı kişilikleri ve hatta oyun karakterlerini yayınlamıştı, ancak yapay zeka tarafından oluşturulan modeller henüz orada mevcut değildi. İlk nöral ağ tarafından oluşturulan kadın modeli “Samantha Everly” adında hayali bir modele dönüşecek, o bire bir sosyal medyayı etkin bir şekilde yönetmekte ve açık içerikler paylaşmaktadır. Onun tanıtımında bir ekip hayranlar yer alıyor, ancak dış görünümü ve vücut özellikleri tamamen yapay zekalar tarafından oluşturulmuştur.