Playstation 5’in Tasarımı Sızdırıldı!

Playstation 5’in Tasarımı Sızdırıldı!

    Son zamanların en çok merak edilen konularından birisi olan Playstation 5 ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Tanıtılmasına az bir süre kala Reddit’de bir sızıntı ortaya çıktı. Reddit’de ortaya çıkan sızıntı da Playstation 5’in tasarımı daha önceden ortaya çıkan geliştirici kiti ile büyük benzerlikleri var.

    Dün Reddit’deki sızıntıya göre, Playstation’ın resmi web sitesinde bulunan Japonya bölümüne çok kısa bir süreliğine Playstation 5’in logosu eklendi. Anlık olarak eklenip tekrar silinen logonun haricinde Playstation 4, Playstation 4 Pro, Playstation VR ve Sony’nin konsollar için özel olarak ürettiği Headset logoları yer alıyordu. Bu logoların en solunda ise daha önceden sızdırılan Geliştirici Kiti tasarımına çok benzer bir logo bulunuyordu.

    Sony’nin daha önceki konsollarına ürettiği geliştirici kiti ile Playstation kullanıcılarına sunulan konsol tasarımları arasında pek benzerlikler bulunmuyordu. Ancak kısa bir süre önce yaşanan bu gelişme oyuncuları heyecanlandırmaya yetti. Daha önceki geliştirici kitlerinden de bildiğimiz üzere bu tasarımlar genellikle kaba ve çekici olmayan tasarımlar oluyordu. Piyasaya sürülen konsol tasarımları ise bunların aksine çok çık tasarımlara sahip oluyordu.

     Kısa bir süre önce resmi Web sitesinde meydana gelen bu gelişmeye göre, Playstation 5’in tasarımı geçtiğimiz günlerde sızdırılan geliştirici kitlerindeki gibi ortasında V şeklinde bir detay bulunuyor. Bu tasarımın tam olarak nasıl konumlandırılacağı henüz bilinmiyor.

     Ancak birçok oyuncu Playstation 5 tasarımının geliştirici kit ile benzerlik göstermesinden endişe duyuyor. Ortaya çıkan geliştirici kit tasarımı hemen hemen hiçbir oyuncunun hoşuna gitmemişti. Her ne kadar önemli bir gelişme dahi olsa şu an için kimse tasarımla alakalı net bir şey diyemiyor.

    Sony’nin Playstation tasarımları konusunda başarılı işler başardığını söylemeden geçemeyiz. Özellikle TV ünitelerinde şık bir görünüme sahip olması için tasarım yönüne büyük önem veren Sony, kullanıcıları yine memnun edecek gibi duruyor. Güçlü kaynakların aktardığı bilgilere göre Sony’nin yeni konsolu olacak olan Playstation 5, Şubat ayı içerisinde tanıtılacağı bekleniyor.