Playstation 5 ve Xbox Series X Eski Oyunları Çalıştıracak

Playstation 5 ve Xbox Series X Eski Oyunları Çalıştıracak

    Fransa merkezli oyun geliştiricisi Ubisoft’un CEO’su dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şirketin CEO’su Yves Guillemot yaptığı açıklamalarda, piyasaya da video oyun üreticiliği yapan diğer oyun stüdyoları gibi yakın zamanda çıkartılacak olan yeni nesil konsol deneyimlerine dikkatle hazırlandıklarını belirtti. Ayrıca Yves Guillemot, Playstation 5 ve Xbox Series X gibi yeni nesil oyun konsollarının, bünyelerinde barındıracağı geriye dönük uyumluluk özelliği sayesinde eski oyunları da çalıştırabilecek.

    Açıklamasının devamında yeni nesil oyun konsollarının oyunculara ve oyun piyasaya sağlayacağı faydalar hakkında konuşan Yves Guillemont,“Bu konsollar önceki konsolların neredeyse tüm oyunlarını çalıştıracak. Bu, sektörde yeni bir şey olacak. Böylece eski nesil oyunlar da önümüzdeki yıllarda varlıklarını sürdürmeye devam edecek. Bu da piyasanın daha da büyümesini sağlayacak”  açıklamalarını yaptı.

       Ayrıca piyasaya sürülecek olan yeni nesil oyun konsollarının performans açısından potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve bunun sonucunda oyuncuların bu gelişmelerden olumlu yönde etkileneceğini belirtti. Sony önümüzdeki günleri tanıtacağı Playstation 5’i 2020 yılının Ekim veya Kasım aylarında piyasaya sürecek. Bunun yanı sıra Xbox Series X’i de yine PS5 ile aynı zamanlarda görebileceğimizi düşünüyoruz.