PlayStation 5 ve Xbox Series X Oyunları Filmlere Benzeyecek

PlayStation 5 ve Xbox Series X Oyunları Filmlere Benzeyecek

Video oyunu grafikleri, endüstrinin ilk günlerinden bu yana çok yol kat etti ve Epic Games yöneticisine göre PlayStation 5 ve Xbox Series X, görsellerin daha da üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olacak.

Epic Games'in bai teknoloji sorumlusu Kim Liberi, Resmi PlayStation Magazine UK ile yaptığı röportajda, yeni nesil konsolların şirketin Unreal Engine 5 ile “film kalitesinde varlıkları” oyunlara entegre etmek için çalışacağını söyledi.

Liberi, “Gerçek zamanlı bilgisayar grafiklerinin ve özellikle oyunların bir film kadar inandırıcı ve gerçekçi olabileceği uzun yıllardır hayalimdi” dedi.

“Yeni nesil grafikler ve işlem gücü, oyunları sadece daha sürükleyici hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda tamamen dinamik ortamlar ve aydınlatma, çok gelişmiş fizik, daha akıllı yapay zeka ve daha zengin çok oyunculu deneyimlerden faydalanabilecek tamamen yeni oyun kavramlarını da sağlayacak.”

Unreal Engine'in Nanite Teknolojisi

Unreal Engine 5 Nanite teknolojisi oyunlara eşlik edecek ve oyunlar ile filmleri birleştirme konusunda daha profesyonel sonuçlar elde edilecek. Nanite teknolojisi, varlıkları kalite kaybı olmadan gerçek zamanlı olarak ölçeklendireceğinden Liberi, “Artık tam kaliteli sinema varlıklarına sahip ortamlar oluşturabilirsiniz” dedi.