PlayStation, Facebook Reklamlarını Ay Sonuna Kadar Askıya Aldı

PlayStation, Facebook Reklamlarını Ay Sonuna Kadar Askıya Aldı

PlayStation, şirketlerin nefret söylemleri içeren paylaşımlara karşı dünya çapında başlattığı bir harekete destek amacıyla Temmuz ayı boyunca Facebook ve Instagram'da reklam yapmayacak.

“#StopHateForProfit kampanyasını desteklemek için, reklamlar ve ücretsiz içeriklerde dahil olmak üzere Facebook ve Instagram etkinliklerimizi Temmuz ayının sonuna kadar küresel olarak askıya aldık.” dedi. 

PlayStation, Facebook'un sahibi olduğu Instagram'da da ücretli tanıtımları durduracak.

PlayStation, Coca-Cola, Ford, Starbucks, Honda ve diğer pek çok şirkette bu harekete destek veriyor ve Facebook'a tepkilerini gösteriyor. 

Kampanya organizatörleri Facebook “George Floyd, Breonna Taylor, Tony McDade, Ahmaud Arbery, Rayshard Brooks ve daha pek çok hayatını kaybeden insanın ardından Amerika'da ırkçılıkla mücadele eden protestoculara karşı şiddete teşvik etti” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg “benim tahminlerim doğrultusunda tüm reklamverenler yakında tekrar platforma döneceklerdir” diyerek harekete karşı birleşen şirketlere mesaj verdi.

Ayrıca Zuckerberg, harekete katılan reklamverenlerin reklam gelirleri Facebook'un yalnızca küçük bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Zuckerberg, “Gelirimizin küçük bir yüzdesine karşılık gelen bir tehdit nedeniyle politikalarımızı veya yaklaşımlarımızı değiştirmeyeceğiz” dedi.

Genel olarak, Zuckerberg beklenmeyen bir tavır sergiledi ve yapacağı değişiklikleri özetledi. Şirket, belirli ırkların veya insan gruplarının başkaları için tehdit oluşturduğunu söyleyen reklamları yasaklayacağını söyledi.