PlayStation Vita Bu Sefer Gerçekten Öldü

PlayStation Vita Bu Sefer Gerçekten Öldü

PlayStation Vita aslında fena değildi. Birçok yönden PSP’de, Nintendo’ya ait olmayan ve elde edilmeye değer oyunlarla “elle tutulur” bir oyun konsolu oldu.

Etkileyici gücü ve yükseltilmiş kontrol şemasıyla, bir avuçiçi cihazda havalı indie oyunlarıyla oyunculara özel deneyimler yaşattı.

Yine de PlayStation Vita, Wii U ve Dreamcast’in yanında, endüstrinin geri kalanını yakalayabilmesi için özel hafıza kartları ve oynamaya değer oyunların olması yardımcı olmadı.

Sony, herkesle birlikte, çok uzun zaman önce Vita’dan vazgeçti, birinci taraf oyunları ve hatta ücretsiz PlayStation Plus ünvanları gibi hizmetleri sonlandırdı. Ama şimdi PlayStation Vita’nın gerçek resmi ölümü gündemde. Sony’nin vaat ettiği gibi, Vita üretimi 2019’da sona erecek. Halen üretilmekte olan tek modeller web sitelerine göre “yakında” duracak, bu yüzden muhtemelen sadece bir kaç hafta sürer.

Vita, yıllardır esasen ölmüş olmasına rağmen, daha fazla indie oyun ve platformda akmasa da damlayan Japon başlıkları gibi meraklı bir zombi yaşamına sahipti. Çok daha başarılı PlayStation 4 ile harika bir çapraz oynatma ve çapraz satın alma işlevselliği bile elde etti.

Bu arada Sony, üçüncü bir taşınabilir konsol için hiçbir planı olmadığını savunuyor. Belki de PlayStation 5 bunun yerine bir tür mobil aksesuara sahip olabilir.