Pokemon GO: Giratina Geri Dönüyor

Pokemon GO: Giratina Geri Dönüyor

Artırılmış gerçeklik mobil oyunu 2016 yılında piyasaya sürüldü. Pokemon Şirketi üzerinden Nintendo işbirliğiyle Niantic tarafından geliştirilen ve yayınlanan Pokemon Go dünya çapında bir fenomen haline geldi ve hala popülerliğini koruyor.

Giratina, 2008 yılında Japonya’da ve 2009’da dünya çapında piyasaya sürülen Pokemon Platinum’un efsanevi Pokemon imzasıydı. Giratina, yalnızca bu benzersiz çift tiplemeli tek ve iki forma erişebilen bir Ejderha / Hayalet tipi Pokemon’dur: Altered Forme ve Bir Origin Forme.

Giratina’nın iki formu hakkında kafanız karıştıysa, endişelenmeyin, yalnız değilsiniz. Beraber çözelim!

Orjinal form vs Değiştirilmiş form Giratina

Orjinal ve Değiştirilmiş Giratina’nın ortak bir yanı var: Aynı Dayanıklılık, aynı hızlı hamleler ve aynı yük hamleleri. Saldırı ve Savunma istatistikleri değişiyor: Orjinal daha yüksek saldırı, Altered ise daha yüksek savunmaya sahip. Sonuç olarak, Origin form Giratina’nın biraz daha yüksek CP değerleri var.

 

Giratina’nın “Altered” formu aslında orijinal şeklidir. Ana seri oyunlarında Giratina, sadece bir Griseous Orb tutarak veya evinde, Distortion World içinde bulunduğunda Origin formunu etkinleştirebilir.

Orjinal form vs Değiştirilmiş form Giratina

Bu alıntıyı Giratina’nın tasarımıyla ilgili ilginç bulduğumuz için paylaşmak istedik:

Pokémon Platinum tasarımcıları Giratina’nın Origin Forme’unu Dialga ve Palkia’nın “karşıtı” olacak ve varlığını “daha eğlenceli, daha ilginç, daha cool” olacak şekilde tasarladılar. Origin Forme’ın detaylarına “titizlikle” dikkat ettiler; tasarımcı “önemli ölçüde farklı” hale getirmek ve şeklini değiştirmek için “Giratina’nın görüntüsünü tekrar tekrar” yeniden çizdi. Tasarımcılar sonunda Origin Forme’u Platinum’un kapağına koymaya karar verdiler. Tasarımcı Junichi Masuda, “ters dünya”, “madde ve anti madde” ve “E = mc2” kavramlarını tasarımında kullandı. Distortion World, yeri Giratina’nın çevresinde yer alan Takeshi Kawachimaru tarafından, “Giratina’nın dünyaya nasıl uyduğu” olarak tasarlandı. Masuda, temasını tasarlarken, “ön/arka, yaşam/ölüm düşüncesi”, “bipolar, zıt fikirleri” kapsayacak şekilde tasarladı.