Pokemon Go’nun Pikachu Etkinliğine 2 Milyon Oyuncu Katıldı

Pokemon Go’nun Pikachu Etkinliğine 2 Milyon Oyuncu Katıldı

Pokemon Go Etkinlik

Pokemon Go Etkinlik

Geçen hafta yedi gün boyunca Yokohama‘da gerçekleşen etkinlik, 2 milyondan fazla katılımcıyı çekti ve 120 milyonu aşkın Pokemon‘u yakalama gerçekleşti. Çok sayıda oyuncuya hazırlanmak için Niantic, “tüm önemli Japon portlarını haberdar etti” ve operatörlerin “verilerin akmasını sağlamak için yürürlüğe girdiğini” söyledi. 

Benzer şekilde, geliştirici, oyuncuları sürekli olarak keşfetmeye teşvik etmek amacıyla etkinliği organize etti. Niantic, tüm alan boyunca Unown, Chansey, Larvitar ve Shiny Pikachu gibi nadir bulunan Pokemon’u “dikkatle” dağıttığını ve katılımcılara “tek bir yerde kalmaktan ziyade büyük bir festival alanı içinde hareket etmeye” bir teşvik verildiğini söyledi.

Etkinlik, oyunun en yeni Legendary Pokemon’u Mewtwo ile yapılan bir savaşta sona erdi. Niantic, bu karşılaşmanın da sorunsuz çalışmasını sağlamak için “sıkı bir şekilde yazılmış” olduğunu söyledi. Geliştirici, “en iyi oyun deneyimini sağlamak için sunucuları bu finale saldırı için segmentlere ayırmak” için özel bir çalışma üstlendi. Sonuç olarak, geliştirici Pokemon Go Fest’i mahveden sorunlardan kaçınabildi ve oyuncular Legendary Psychic Pokemon’u başarıyla yendiler ve yakın gelecekte Exclusive Raid Battles’ın kilidini açacaklar. 

Bu yaz Pokemon Go canlı etkinlikleri devam edecek. Bir süre sonra Avrupa’daki oyuncular, bu ay Unibail-Rodamco alışveriş merkezlerinde gerçekleşecek olan özel Pokemon Go Safari Zone etkinliklerine katılabilecekler. Katılmakta olan şehirlerin tam listesine göz atabilirsiniz.

5 Ağustos
Fisketorvet – Kopenhag, Danimarka
Centrum Cerny Most – Prag, Çek Cumhuriyeti

12 Ağustos
Mall of Scandinavia – Stockholm, İsveç
Stadshart Amstelveen – Amstelveen, Hollanda

16 Eylül
CentrO – Oberhausen, Almanya
Les Quatre Temps – Paris, Fransa
La Maquinista – Barselona, ​​İspanya

Bu arada, oyuncuların 31 Ağustos’a kadar dünyanın dört bir yanındaki Raid Savaşlarında oyunun ilk dört Efsanevi Pokemonu (Lugia, Articuno, Zapdos ve Moltres) ile karşılaşma şansları var. Geçen hafta Pikachu Salgını olayında galası yapılan Nadir Parlak Pikachu da Dünya çapında yakalamak için kullanılabilir.