Prens Harry Fortnite’e savaş açtı

Prens Harry Fortnite’e savaş açtı

Prens Harry Fornite’a karşı oldukça kararlı

Muhtemelen buradaki herkes Fortnite hakkında birçok şey duyup görmüştür. Hakkında epey bilgiye sahiptir. Ne de olsa herkes tarafından sevilen fenomen bir oyun haline gelen bir oyun. Fortnite, piyasaya sürüldüğünden bu yana 250 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ulaşan popüler bir çevrimiçi oyundur.

Prens Harry ise bu oyundan rahatsız. Çünkü çocuklarının bu oyun başında çok fazla vakit harcadıklarını düşünüyor. Diğer tüm çocuklar için de aynı şeyi düşünmekte ve çocuklarına Fortnite oynamayı yasaklamak istiyor.

Şimdi, oyunun yasaklanması gerekip gerekmediği konusunda yetkililerin ve uzmanların bir araya geldikleri konuşuluyor.

Fortnite oynamayı seven bir çocuğun ağabeyi olarak, oyunun yasaklanması gerektiğine inanmıyorum. (Tüm gün Fortnite hakkında konuştuğunu duymak beni yaşlandırmasına rağmen) Ancak, bunun dışında çocukların oynadıkları video oyunları konusunda sınırların olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bazı oyunlar çocukları kötü ve bilinmeyen bir dünyaya itebiliyor. Bilinçli ya da bilinçsiz. Ben bunun şahsen daha çok denge ve disiplinle ilgili olduğunu düşünüyorum. Çocuklar illaki bilgisayar oyunlarını oynamak istiyorlarsa onların en azından eğitici olabilecek oyunlara yönlendirilebileceğini düşünüyorum.

Öte yandan Prens Harry, böyle oyunlara “izin verilmemesi gerektiğine” inanıyor.

Londra’da YMCA’yla yapılan son toplantıda Prens Harry, akıl sağlığı uzmanlarıyla video oyunları ve sosyal medya konularını tartıştı.

Fortnite gibi oyunların bağımlılık yarattığına inandığını ve ebeveynlerin çocuklarının Fortnite’a bağımlılığı hakkında ne yapacaklarını bilmediğini iddia etti.

Ve şöyle de ekliyor :

“Oyuna izin verilmemeli. Evinizde bulundurmanın faydası nerede? Sizi mümkün olduğu kadar bir bilgisayarın önünde tutmak için bir bağımlılık ve ve yapılması gereken asıl şeylerden uzak tutmak için yaratılmıştır. Bu çok sorumsuzca. ”- Prens Harry

Peki Fortnite gerçekten çocuklar için tehlike içeriyor mu?

Sorun şu ki, video oyunları bağımlılık yapabilir mi? Evet, ama çocuklar için. Bunun olmasını önlemek de yetişkinlerin sorumluluğudur.

Prens Harry, ebeveynlerin harekete geçmelerini ve çocuklarının dış dünyayla daha fazla etkileşime teşvik etmeleri gerektiğini, birçok ebeveynin bu ikilemi nasıl çözeceklerini bilmediklerini söylüyor.

“Ebeveynler bunlar tartışılırken ellerini kaldırdılar ama bu konuda ne yapacaklarını bilmiyorlar” dedi. “Bu konuda bir şeyler yapılmasını bekliyor gibiler.” diye de ekliyor.

Çocukların dış dünyayla daha fazla etkileşime girmeleri gerektiğini, bunun onlara aşılanması gerektiğini söylersek yanlış bir şey söylemiş olmayız sanırım.

Ayrıca, video oyunlarının bağımlılık yapabileceği konusunda haklı olabilir, ancak ebeveynlerin çocukların çevrimiçi olarak ne zaman ve ne kadar süreyle video oyunları oynadığı konusunda disiplinli ve kararlı olmaları, onlara sınırları koymaları gerekiyor.

Bir ebeveyne görüşü sorulduğunda şunu söylüyor :

‘Kocam ve oğlum birlikte ve arkadaşlarıyla çevrimiçi oyun oynamayı seviyor. Ancak, bir aile olarak yürüyüş ve sosyal aktiviteler de yapıyoruz. Teknolojiden uzaklaşmak gibi oluyor. Ama dışarıda çok fazla para harcıyoruz, bu yüzden aslında iyi bir dengeye sahip olduğumuzu düşünüyorum.’

Siz ne düşünüyorsunuz? Prens Harry, Fortnite gibi video oyunlarının yasaklanması gerektiği konusunda haklı mı?