PS4 6.51 Firmware Güncellemesi Şimdi Aktif

PS4 6.51 Firmware Güncellemesi Şimdi Aktif

PS4 6.51 Firmware Güncellemesi

PS4 6.51 Firmware Güncellemesi

Sony, PS4 için en yeni firmware yamasını yayınladı; 6.51. Güncelleme, 463 MB olmasına rağmen pek bir şey yapmıyor.

6.51 güncellemesinin tam yama notlarında Sony, “sistem performansını artırdığını” belirti ve hepsi sadece bu kadar. Genel olarak, 6.50 güncellemesi PS4’te birkaç yeni özellik uygulayarak çok daha fazlasını yapmıştı. 6.50 Güncellemesi, Niconico Live ile yayın yaparken 720p video seçimi ve ayrıca “enter” işlemleri için buton atama desteği ekledi; bu da seçim butonunu çemberden X’e değiştirmenize izin veriyor.

Özellikle 6.51 güncellemesinde üzen şey PSN çevrimiçi kimliğinizi değiştirme seçeneğinden yoksun olmasıdır. Bu geçen yıl, Sony’nin 2019’un başında geleceğine söz verdiği bir yamadır. PlayStation‘ın Önizleme Programının bir parçasıysanız, PSN çevrimiçi kimliğinizi zaten değiştirebilirsiniz. Ancak güncelleme betada kaldı ve herkese açık olmadı. Sony, yama yayınlandığında ilk isim değişikliğinin ücretsiz olacağını açıkladı. Ancak, sonraki değişiklikler PlayStation Plus üyeleri için 5 USD $/5 €/4 £ fiyatına ve diğer herkes için iki katına mal olacak.

Sony, PSN çevrimiçi kimlik değişikliklerini uygulamanın sorunsuz bir süreç olmadığını kabul etti, bu nedenle şirketin düzeltmeye çalıştığı birçok hata olabilir. Görünüşe göre, bu özellik 1 Nisan 2018’den önce piyasaya sürülen her oyunla uyumlu olmayacak. Tüm PS4, PS3 ve PS Vita oyunlarının da bu özelliği desteklemesi garanti değil. Bu nedenle kullanıcılar bazı oyunlarda PSN çevrimiçi kimlikleriyle ilgili birçok sorun veya hata görebilir.

Bununla birlikte, kimliğinizi değiştirdikten sonra sorun yaşarsanız, PlayStation, oyuncuların eskilerine ücretsiz olarak geri dönmeleri için bir seçenek sunacağını söyledi.